Szuperciklusba léphet a Bitcoin

-

A Bloomberg Intelligence elemzője, Mike McGlone szerint lehetséges, hogy a Bitcoin esetében hamarosan megkezdődhet egy szuperciklus.

McGlone a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a BTC esetében nagy emelkedés következhet, és elmondta, a volatilitás is új csúcsokat érhet el, ahogyan az árucikkeket túlteljesítve új magasságokba ér a kriptopiac.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Hogy bekövetkezhet-e egy szuperciklus? A BTC esetében egyre csökken a kockázat, és messze túlteljesíti az árucikkeket. Idén már tízszer akkorát emelkedett, mint az arany, és ez egy nagyon meggyőző indikátora lehet a közeledő szuperciklusnak a kriptopiacon.”

McGlone szerint az árucikkekkel összehasonlítva a BTC egyik legnagyobb előnye, hogy a készlete rendkívül korlátozott, és az elterjedést tekintve még nagyon korai fázisban jár, mint eszközosztály.

bitcoin
Forrás: Bloomberg Intelligence

Egy indikátor, az úgynevezett Elongated Bitcoin Upward Trajectory Gaining Fuel alapján elmondható, hogy a BTC grafikonja, összehasonlítva a Bloomberg Árucikkpiaci Spot Index árfolyamával, viszonylag hasonló a legtöbb eszközosztályéhoz.

Nagy jelentőségű tény viszont, hogy a BTC volatilitása az elmúlt 260 nap során történelmileg a legalacsonyabb értékére ért.

„Ha az árfolyam historikus viselkedése megismétlődik, akkor a BTC áremelkedése során a volatilitása is újból megnő, legalábbis az árucikkekéhez viszonyítva.”

McGlone a múlt héten is úgy nyilatkozott, hogy szerinte a BTC továbbra is túlteljesíti majd az aranyat, és a részvénypiacot is.

Elmondása szerint a Federal Reserve monetáris politikája, az infláció magas szintje, és a háború miatt a 2022-es év fordulópontnak számíthat a hagyományosan kockázatos eszköznek tekintett BTC számára, és nagy mérföldkövet jelenthet az elterjedésben.

„Elég nagy a valószínűsége, hogy a BTC továbbra is túlteljesíti majd az aranyat, és az értékpapírokat is, főleg így, hogy a Fed nagyon rázóssá tette az utat a gazdaság számára, és további kamatemeléseket terveznek.”

McGlone egy másik tweetben a jelenlegi banki problémákról is beszélt, és elmondta, hogy az olyan nagy pénzintézetek, mint a Silvergate Bank vagy a Silicon Valley Bank bedőlése kétségkívül hatással van a BTC-re is.

„A bankok problémái bajt jelenthetnek a BTC és a többi kriptopénz számára is. A BTC-vel is kereskednek a nagy halak, hasonlóan ahhoz, ahogyan az USA Államkötvényekkel, vagy éppen árucikkekkel, mint az arany. Ha a bankoknak gondjaik támadnak a kötvényárak bezuhanása miatt, más eszközök eladásával juthatnak pénzhez. Az, hogy a BTC ilyen körülmények között is 25 ezer dollár fölött tudja tartani magát, hihetetlen erőről tesz tanúbizonyságot.”

zeta

Olvastad már? A kriptótulajdonosok harmadát már meglopták

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!