A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

-

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott.

A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy a kamatemelések folytatása segítené-e az infláció elleni küzdelmet, vagy jobb lenne-e szüneteltetni az emeléseket a pénzügyi stabilitás elősegítése érdekében a kialakuló bankválság közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Fed végül bizonyította elkötelezettségét a banki aggodalmak más eszközökkel történő kezelése mellett.

Egy teljes év telt el azóta, hogy a Fed megkezdte a kamatemeléseket a növekvő infláció leküzdése érdekében. Ez a legutóbbi lépés újabb negyedpontos kamatemelést jelent.

A Federal Reserve 25 bázisponttal emeli a kamatlábakat

Tegnap a Federal Reserve összeült, hogy kritikus döntést hozzon arról, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetre való tekintettel folytatja-e a kamatemelést.

Ez a lépés messzemenő következményekkel járt az infláció elleni küzdelemre és a világgazdaság egészére irányuló, egy éve tartó erőfeszítéseikre nézve.

A közelmúltban a bankválságról szóló hírek uralták a címlapokat Amerikában és világszerte, a Silicon Valley Bank, a Signature Bank és a First Republic Bank a 2008-as pénzügyi válság óta a legjelentősebb bezárások közé tartozik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelentés utolsó mondata elég volt ahhoz, hogy pánikot keltsen a befektetők körében, a Federal Reserve-nek mégis döntenie kellett.

Mivel a gazdasági feltételek törékenyek, az inflációs nyomás pedig még mindig háromszorosan meghaladja a Fed 2%-os célját, sokan a kamatemelések leállítására számítottak.

Ennek ellenére az összes tényező gondos mérlegelése után a Federal Reserve 25 bázispontos emelést jelentett be.

Ezt követően Jerome Powell elnökön és a Fed többi tagján múlik, hogy biztosítani tudják-e, hogy a bankrendszer stabnilan tudjon tovább haladni.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!