A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

-

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az amerikai dollárral szemben.

A javaslat a közösség jóváhagyását kéri a PSM paramétereinek módosításához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezeket korábban egy sor sürgősségi javaslat révén módosították, hogy megakadályozzák a stabilcoin végleges lecsatolását.

A javaslat szerint a két lehetőség közül bármelyiket meg lehetne vizsgálni.

Az első lehetőség a MakerDAO PSM stabilcoin-tartalékainak több eszközön keresztüli diverzifikálását jelentené a kockázatkoncentráció megelőzése és a „stabilcoin-likviditás rugalmassága” érdekében.

Ezen opció keretében a MakerDAO az USD Coin (USDC) és a DAI swap díjak csökkentését, valamint az USDC, GUSD és USDP PSM-jei számára rendelkezésre álló adósság és adósságplafon csökkentését javasolja.

A második lehetőség, amelyet meg lehetne vizsgálni, az USDC mint a jegyzőkönyv elsődleges tartalékának fenntartása.

Az ebből eredő kockázatot azonosítva a MakerDAO megjegyezte:

„A DAI azonban továbbra is jelentős kitettséggel rendelkezik az USDC-vel szemben, amely fundamentális alapon kevésbé rugalmas lehet más stabilcoinokhoz képest. Ez veszélyeztetheti a kriptopénzekkel fedezett trezorok likvidálását, ha a DAI árfolyama a jövőben felfelé szökik.”

Ezen opció keretében a MakerDAO USDC PSM-jének javasolt paraméterei közé tartozik az USDC-ről DAI-ra történő swapdíj 1%-ról 0%-ra történő csökkentése, valamint a célul kitűzött elérhető adósság 250 millió DAI-ról 400 millió DAI-ra történő növelése.

A GUSD PSM-je esetében a javaslat a GUSD to DAI swapdíj 0,1%-ról 0%-ra történő csökkentését és a rendelkezésre álló céladósság 10 millió DAI-ról 50 millió DAI-ra történő növelését irányozza elő, egyéb változtatások mellett, egyéb változtatások mellett.

A cikk írásakor az összes leadott szavazat 53,93%-a támogatta a stabilcoin-tartalékok diverzifikálását.

Forrás: makerdao.com/en/governance

Míg ezek a paraméterek megváltoztatása a DeFi protokoll próbálkozásai a DAI stabilcoinjába vetett bizalom megerősítésére, a DAI USDC-nek való kitettsége a stabilcoin iránti kereslet csökkenését eredményezte.

A Maker Burn adatai szerint a DAI kínálata csökkent, mióta az USDC először elvesztette a kötését.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A cikk írása idején körülbelül 5,5 milliárd volt, a stabilcoin kínálata azóta 15%-kal csökkent.

A DAI kínálatának csökkenése a stabilcoin iránti kereslet csökkenésének köszönhető a Silicon Valley Bank (SVIB) epizódja óta.

Forrás: makerburn.com

Ami a MakerDAO MKR nevű kormányzati tokent illeti, azt is a csökkenő vásárlási nyomás sújtja.

Ahogy az eladási lendület felgyülemlik, tovább csökkentve az altcoin értékét, egyre több befektető száll ki a kereskedési pozícióiból, hogy fedezze a további veszteségeket.

A Coinglass adatai szerint az MKR nyílt érdeklődése március 14. óta csökkenő tendenciát mutat.

Forrás: coinglass.com

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!