A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

-

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott.

A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy a kamatemelések folytatása segítené-e az infláció elleni küzdelmet, vagy jobb lenne-e szüneteltetni az emeléseket a pénzügyi stabilitás elősegítése érdekében a kialakuló bankválság közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Fed végül bizonyította elkötelezettségét a banki aggodalmak más eszközökkel történő kezelése mellett.

Egy teljes év telt el azóta, hogy a Fed megkezdte a kamatemeléseket a növekvő infláció leküzdése érdekében. Ez a legutóbbi lépés újabb negyedpontos kamatemelést jelent.

A Federal Reserve 25 bázisponttal emeli a kamatlábakat

Tegnap a Federal Reserve összeült, hogy kritikus döntést hozzon arról, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetre való tekintettel folytatja-e a kamatemelést.

Ez a lépés messzemenő következményekkel járt az infláció elleni küzdelemre és a világgazdaság egészére irányuló, egy éve tartó erőfeszítéseikre nézve.

A közelmúltban a bankválságról szóló hírek uralták a címlapokat Amerikában és világszerte, a Silicon Valley Bank, a Signature Bank és a First Republic Bank a 2008-as pénzügyi válság óta a legjelentősebb bezárások közé tartozik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelentés utolsó mondata elég volt ahhoz, hogy pánikot keltsen a befektetők körében, a Federal Reserve-nek mégis döntenie kellett.

Mivel a gazdasági feltételek törékenyek, az inflációs nyomás pedig még mindig háromszorosan meghaladja a Fed 2%-os célját, sokan a kamatemelések leállítására számítottak.

Ennek ellenére az összes tényező gondos mérlegelése után a Federal Reserve 25 bázispontos emelést jelentett be.

Ezt követően Jerome Powell elnökön és a Fed többi tagján múlik, hogy biztosítani tudják-e, hogy a bankrendszer stabnilan tudjon tovább haladni.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!