Mark Cuban szerint kriptoimplóziót okozhat a wash trading

-

Mark Cuban, a Shark Tank sztárja és a Dallas Mavericks NBA-csapat tulajdonosa arra figyelmeztetett, hogy a következő kriptoimplózió a központi tőzsdéken történő „mosott kereskedések felfedezéséből és megszüntetéséből” eredhet.

A milliárdos megjegyzései az FTX kriptotőzsde összeomlását követték, amely több milliárd dollárnyi ügyfélpénzt tett tönkre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mark Cuban a következő kriptopiaci összeomlásról

A Shark Tank sztárja és a Dallas Mavericks NBA-csapat tulajdonosa, Mark Cuban a pénteken megjelent The Streettel osztotta meg gondolatait a következő kriptoimplózóról.

A milliárdos így nyilatkozott:

„A következő lehetséges befelé robbanás szerintem a központi tőzsdék mosott kereskedéseinek felfedezése és megszüntetése lesz.”

„Állítólag több tízmillió dollárnyi kereskedés és likviditás van olyan tokeneknél feltüntetve, amelyeknek nagyon kevés a kihasználtsága” – hangsúlyozta Cuban. „Nem értem, hogyan lehetnek ennyire likvidek.”

A Shark Tank sztárja azonban elismerte: „Nem tudok semmilyen konkrétummal szolgálni a feltételezésem alátámasztására”.

A wash trading már régóta aggodalomra ad okot a kriptopénztőzsdékkel kapcsolatban, amelyek megpróbálják felfújni a kereskedési volumenüket.

A wash trading az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által tiltott manipulatív gyakorlatok közé tartozik, és a szabályozók világszerte egyre keményebben lépnek fel a kriptovalutákat érintő „mosókereskedés” ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kim Grauer, a Chainalysis nevű blokkláncelemző cég kutatási igazgatója tavaly szeptemberben azt mondta, hogy a kriptotérben a wash trading jelenleg „egy jogi szürke terület, amiről mindannyian próbáljuk kitalálni, hogyan kellene ezt szabályozni, és mi illegális”.

A kriptoipar továbbra is szenved a novemberben csődöt jelentett FTX kriptotőzsde összeomlásának utóhatásaitól.

Az FTX korábbi vezérigazgatóját, Sam Bankman-Friedet (SBF) többrendbeli csalással vádolták meg. Ő azonban ártatlannak vallotta magát ezekben a vádakban.

Cuban novemberben azt mondta, hogy Bankman-Fried helyében ő „attól tartana, hogy hosszú időre börtönbe kerül”.

Hangsúlyozta:

„Ez biztosan rosszul hangzik”. A Dallas Mavericks milliárdos tulajdonosa korábban kifejtette, hogy a kriptotérben a közelmúltban bekövetkezett robbanások, beleértve az FTX összeomlását is, inkább „banki robbanások” voltak, mint „kriptorobbanások”.

A Shark Tank sztárja úgy véli, hogy a bitcoin jó befektetés, az aranybefektetőket ellenben „ostobáknak” nevezte.

Azt is elárulta, hogy azért fektet a kriptóba, mert arra számít, hogy az okosszerződéseknek „jelentős hatása lesz az értékes alkalmazások létrehozásában”.


Olvastad már? Elbocsátások jönnek a SuperRare csapatánál

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a kriptopiac?

A kriptopiac hatalmas lendületet vett, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó emelkedést tapasztalt. A teljes piaci kapitalizáció 2,80%-kal ugrott meg, és május 3-án elérte a...

Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca gyorsan fejlődik, és új lehetőségek jelennek meg a jelentős nyereségre vágyó kereskedők számára. Miközben a bikafutás 2024-ben kibontakozik, a hozzáértő kereskedők kiemeltek egy...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.03.

Prémium Ethereum (ETH) Mivel a piaci hangulat megváltozott az elmúlt néhány órában, az Ethereum (ETH) profitált ebből, mivel a napi grafikonja zöldre váltott. A legutóbbi emelkedés azonban lehet,...

Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!