A Fiat saját virtuális autószalont nyit

-

A Stellantis égisze alá tartozó Fiat autómárka elindítja a saját metaverzumát, egyelőre egy virtuális autószalonnal.

Ennek segítségével a legújabb modelljük, az 500 La Prima kívül-belül megnyílik a potenciális vásárlók előtt, a virtuális szimulációknak köszönhetően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A platformon 360 fokban körbejárhatjuk az autót, meg lehet tekinteni a specifikációkat, és meg lehet ismerni minden egye funkciót, amelyet a gyártó felvonultat ebben az új modellben.

Emellett olyan lehetőségek is vannak, hogy az autó extráit, külső megjelenési változatait a saját ízlése szerint válogassa össze az ember a felkínált listából.

Mikor pedig összeállt az álomautó, egy virtuális versenypályán ki is lehet próbálni.

A Stellantis vezetője, Olivier Francoins szerint ez az újfajta fogyasztói élmény rendkívül fontos a márka szempontjából.

„Az autóiparban a Fiat virtuális szalonja az első a maga nemében. Az élmény szinte varázslatos, egy izgalmas utazás az emberi világból a Fiat univerzumába. Egyszerű és felhasználóbarát, bárki számára hozzáférhető, és megmutatja, hogy a technológia könnyű is lehet.”

A rendszer kialakításához a cég a Touchcast platformját használta, amely a Microsoft Cloud szolgáltatásán alapul, ezzel tudják biztosítani a metaverzumos funkciókat, amelyekhez így headset sem szükséges.

A Stellantis ráadásul nem az egyedüli vállalat, amely érdeklődik az efféle technológiák iránt.

Sok autógyártó keresi a lehetőséget, hogy hogyan lehet túlszárnyalni az autószalonokban nyújtott vásárlói élményt a technológia megfelelő használatával.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Fiat viszont ennél is messzebb megy, és minden érdeklődő mellé biztosíthat egy kísérőt, egy valódi embert, aki válaszolhat a felmerülő kérdésekre, és megoszthatja az információkat az adott autómodellről, a specifikációkról, vagy éppen a vásárlás menetéről.

Ennek egy hátulütője is van, emiatt hiába a metaverzumos szalon, ez nem lesz a nap 24 órájában elérhető, hiszen a kísérők is igazi emberek, munkaidőben alkalmazva.

A márka tervei között szerepel, hogy további modelleket tesz elérhetővé ezzel a megoldással, még az idén.

2023 első felére pedig már még több autójukat szeretnék bevinni a virtuális valóságba.

A Stellantis azt mindenesetre nem fejtette ki, hogy a többi autómárkájuk esetén is tervezik-e ezt a fajta szolgáltatást.

Más autógyárak kezdeményezései között olyanokat kell megemlíteni, mint a Renault saját „ipari metaverzuma”, amely elsősorban a termelés optimalizálását tűzte ki célul, és, hogy így 330 millió dollárt tudjon megtakarítani 2025-ig.

Idén szeptemberben a Ford 19 kérvényt adott be a védjegy-oltalmi hivatalba, hogy védelmet kapjon a saját márkája metaverzumos változatára, és az arra felépített különböző applikációkra, szolgáltatásokra.


Olvastad már? A CFTC elnöke találkozott Sam Bankman-Frieddel az FTX összeomlása előtt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Sui Network kritikákat kapott a pénzügyei miatt

A Sui Network tisztázta a tokenkészletével kapcsolatos félreértéseket, amelyeket a közösségi médiában keltettek a felhasználók. Egy X-en megjelent bejegyzésben a vállalat cáfolta a pénzügyeivel kapcsolatos...

2 tuti gaming kriptó befektetés májusra

Az elmúlt néhány évben a Web3 blokklánc technológia fejlődésével megnövekedett a kripto-játék projektek száma. A befektetők mára már válogathatnak ezek közül, és igencsak az ínyükre...

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!