12 független szervezet már vállalta a Ripple jogi támogatását

-

Egyre több a bizonyíték, ahogy a „bíróság barátai” felsorakoznak a Ripple Labs támogatására.

A Ripple fintechcég egyre több támogatóra tesz szert a kripto- és pénzügyi iparágtól az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ellen folyó csatájában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

November 4-én Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója büszkén tweetelte, hogy a céget hivatalosan támogató vállalatok, fejlesztők, tőzsdék, szövetségek és befektetők száma elérte a 12-t.

A Ripple Labs általános jogtanácsosa, Stuart Alderoty szerint az amicus beadványok halmaza egyre csak gyűlik.

Az amicus brief egy olyan jogi dokumentum, amelyet fellebbviteli ügyekben nyújtanak be, hogy a bíróságot segítsék azzal, hogy további releváns információkat vagy érveket szolgáltatnak. Ezeket a beadványokat az amicus curiae nyújtja be, ami latinul „a bíróság barátja”.

„Példátlan (úgy tudom), hogy ez ebben a szakaszban történjen” – kiáltott fel Garlinghouse.

November 3-án az SEC indítványt nyújtott be, hogy november 30-ig hosszabbítsák meg az összes válaszirat benyújtásának határidejét.

Analisa Torres bírónőt arra kérte, hogy rendelje el, hogy minden további amicus beadványt november 11-ig nyújtsanak be.

ripple
Forrás: wikipedia.org

Alderoty gúnyolódott az SEC válaszán, azt állítva, hogy az ügynökségnek „több időre van szüksége, nem arra, hogy meghallgasson vagy részt vegyen, hanem arra, hogy vakon buldózeroljon tovább”.

Garlinghouse korábban 2023 első felében remélte a lezárást, de a bizonyítékok gyarapodásával az SEC tovább húzhatja az ügyet.

A legutóbbi amicus briefet a Cryptillian Payment Systems nyújtotta be november 3-án, amit James K. Filan védőügyvéd is megerősített.

A Veri DAO szintén november 3-án csatlakozott a Ripple támogatóinak listájához a saját amicus briefjével.

Egyre többen támogatják a Ripple-t

Akik már benyújtották a beadványokat, többek között a Coinbase, a Digitális Kereskedelmi Kamara, a Crypto Council for Innovation, a Blockchain Association, a Valhil Capital, az I-Remit, a Spend The Bits, a Tapjets, a Investor Choice Advocates Network (ICAN) és John Deaton több mint 75.000 XRP-befektető nevében.

Az amerikai értékpapír-felügyelet 2020 decemberében lépett fel a Ripple ellen, azzal vádolva a vállalatot és annak vezetőit, hogy szabályozatlan értékpapír-értékesítést hajtottak végre az XRP tokenjükkel kapcsolatban.

Közel két évvel később a csata még mindig tart, de a Ripple támogatása egyre nő, ahogy az ügye erősödik.

Garlinghouse korábban kijelentette, hogy a Ripple megfontolná a megegyezést az SEC-vel, feltéve, hogy az XRP-t nem minősítik értékpapírnak.


Olvastad már? A Glassnode azt mondja, a jelek szerint a bitcoin elérte a mélypontot

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bányászok bevétele éves mélypontra süllyed: Kapitulálni fognak?

A Bitcoin bányászok bevételei 2023 eleje óta a legalacsonyabb szinten vannak, bár egy szakértő szerint nem úgy tűnik, hogy szándékukban állna eladni. A Bitcoin-bányászok már kezdik...

Mikortól kezdődik az altcoin szezon és mely kriptovalutákat érdemes előtte megvenni?

Vendégbejegyzés A kevésbé ismert kriptovaluták felfutása gyakran jelzi a piaci változásokat. Miközben az izgatottság 2024-ben fokozódik, a megfelelő kiszemeltek azonosítása döntő fontosságú lehet a kereskedők számára. Ebben...

Mitől esik ma a kriptopiac? 140 millió dollárt likvidáltak az elmúlt 4 órában

A kriptopénzek szerelmesei hullámvasúton találják magukat, mivel a kriptopiac az elmúlt nap során zuhanásba kezdett, és a kereskedők zavartan vakarják a fejüket. Az elmúlt hónapokban a...

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!