A bitcoin és az ethereum finanszírozási rátája továbbra is negatív

-

A negatív piaci hangulat miatt a származtatott finanszírozási ráták negatívak maradnak – de ez lehetőséget jelenthet a kereskedők számára.
A Bitcoin és az Ethereum, a piaci tőkeérték alapján a két vezető kriptovaluta finanszírozási rátái továbbra is negatívak a származtatott kereskedők számára, ami egy potenciális rövid távú bika jelzést sugall.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Federal Reserve közelmúltbeli kamatemelései és a politika jövőbeli szigorítására vonatkozó tervek világszerte fokozott nyomást gyakoroltak a piacokra.
Múlt pénteken Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke megismételte, hogy a közeljövőben magasabb kamatlábakkal kívánja ellensúlyozni az inflációt. A piacok májusban élesen reagáltak az inflációs hírekre, és a gazdasági zavarokkal teli nyár közepette lassan új mélypontokat értek el.
A makrogazdasági helyzet a származtatott ügyletek áraiba is begyűrűzött. Ezek olyan szerződések, amelyek értéke egy mögöttes eszköztől vagy eszközcsoporttól függ. A derivatívák árai május óta általában nulla alatt tartják a finanszírozási rátákat.
A finanszírozási ráták a kereskedők közötti időszakos kifizetések, amelyek célja, hogy az örökös határidős szerződés ára közelítsen az index árához, vagy a határidős szerződést alkotó mögöttes kriptóhoz.
Az örökös határidős szerződés olyan megállapodás, amely egy eszköz előre meghatározott áron történő vételére vagy eladására vonatkozik, anélkül, hogy a szerződésen lejárati dátum lenne.
Bár ez technikai jellegűnek tűnhet, a finanszírozási ráták egyik nagy előnye, hogy megmutatják a kereskedők általános hangulatát és azt, hogy hogyan látják a jövőbeli piaci feltételeket.
Ha a finanszírozási ráták negatívak maradnak, az azt jelzi, hogy a kereskedők shortolnak, vagy a piac csökkenésére számítanak. Ha a finanszírozási ráták pozitívak, az azt jelenti, hogy a kereskedők hosszú távon a piac emelkedésére számítanak.
Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant kriptoelemző cég fenti mintadiagramja azt mutatja, hogy a nulla alatti finanszírozási ráták azt jelzik, hogy a legtöbb kereskedő alacsonyabb Bitcoin-szinteket vár, míg a nulla feletti finanszírozási ráták azt mutatják, hogy a kereskedők magasabb jövőbeli árakat várnak.
A negatív finanszírozási ráták azt sugallják, hogy sok piaci kereskedő medvés; ez azonban lehetőséget jelent a határidős kontraktusok potenciális vásárlói számára.

Az ETH finanszírozási ráták történeti grafikonja. Forrás: Coinglass

A finanszírozási ráta változása hatással lehet a piaci hangulatra és a lehetőségekre. A finanszírozási rátát a kamatlábak és a prémiumok alkotják.
Míg a kamatláb gyakran fix, a prémiumot a perpetual futures árfolyam és az indexárfolyam közötti különbség alapján lehet meghatározni.

„A negatív finanszírozási ráta azt jelzi, hogy a perpetualok a jelzőár alatt vannak, ami azt jelenti, hogy a short pozíciók fizetnek a long pozíciókért” olvasható a Binance, a származtatott ügyletek egyik vezető kereskedési tőzsdéjén.

Más szóval, a finanszírozási ráták arra ösztönzik a kereskedőket, hogy prepetual határidős kontraktusokat vásároljanak, amikor az ár alacsonyabb, mint egy eszköz indexára.
A jelenlegi piaci forgatókönyv szerint a shortok (eladók) nagy száma a perpetual piacon a longok (vevők) érdeklődését keltette fel, mivel a Bitcoin és az Ethereum ára a határidős piacon alacsonyabb, mint az indexáruk.
Bár sok short van a piacon, a növekvő prémium keresletet teremtett a longok számára. Ez a kereslet végül rövid távú bika forgatókönyvet hozhat létre, mivel a kereskedők értéket akarnak szerezni az prepetual határidős piacon.
Mivel a piacok továbbra is küzdenek az infláció és a kamatlábak folyamatos fenyegetésével, a shortok valószínűleg dominálni fogják a kereskedők hangulatát. Ez arra fogja kényszeríteni a prémiumokat, hogy a vevők javára legyenek, hogy a finanszírozási kamatlábakat visszaszorítsák a nullához.
A kereskedők csak remélni tudják, hogy a piaci szereplők hajlandóak eléggé kihasználni a folyamatban lévő negatív finanszírozási rátát ahhoz, hogy rövid távú ralit generáljanak a piacon. Ha nem, akkor a határidős piacon valószínűleg folytatódik a finanszírozási kamatlábak jelenlegi trendje.

Olvastad már? Új indokokat hozott Musk a Twitter-üzlet ellen

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!