Júliusban jöhet – sikeresen zárult a Cardano Vasil hard forkja a testneten

-

Miután a Cardano testnet hard forkja befejeződött, már csak a mainnet forkja van hátra, ami körülbelül négy hét múlva fog bekövetkezni, vagy amikor a fejlesztőknek elég idejük lesz arra, hogy felkészítsék az eszközeiket a frissítésre.
A várva várt Vasil hard fork befejeződött a Cardano testnetjén, ami egy nagy lépéssel közelebb hozta a mainnetre való átültetéshez. A fork széleskörű teljesítményjavulást ígér.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A projektfejlesztőket, a stake pool-üzemeltetőket (SPO) és a tőzsdéket most arra ösztönzik, hogy a tesztnetre telepítsék munkájukat, hogy az integrációk zökkenőmentesen működjenek, amikor a mainnet körülbelül négy hét múlva megkapja a Vasil-forkot.


Amint a főhálózaton befejeződik, a Vasil hard fork gyorsabb blokkalkotást és nagyobb skálázhatóságot tesz majd lehetővé a Cardanón futó decentralizált alkalmazások (dappok) számára.
Az Input Output HK (IOHK), a Cardanót fejlesztő szervezet egy vasárnapi tweetben közölte, hogy a teljesítményfrissítés mellett a fejlesztők a „sokkal jobb script-teljesítmény és hatékonyság”, valamint az alacsonyabb költségek előnyeit élvezhetik majd.
A Vasil emellett lehetővé teszi a Cardano-oldalláncok közötti átjárhatóságot is, ami az egyik fő funkció, amit a fejlesztők a blokklánc fejlesztésének jelenlegi, Basho fázisában kívánnak bevezetni.
A Basho a Cardano negyedik fejlesztési fázisa, amely a skálázásra összpontosít, és amelyet a Voltaire fázis követ majd, amelyben a kormányzáson lesz a fő hangsúly.


Az IOHK azt is megjegyezte, hogy addig nem lesz javaslat a mainnet hard forkjára, amíg „az ökoszisztéma partnerek nem érzik magukat kényelmesen és készen”, de ez várhatóan körülbelül négy héten belül bekövetkezik.
Az előző fázis, a Goguen, az okosszerződéses képességek elindítását jelentette a Cardanón, amit a decentralizált pénzügyek (defi) fejlesztői használtak ki elsősorban, és decentralizált tőzsdék (DEX) és defi-protokollok tucatjait indították el az ökoszisztéma-követő Cardano Cube szerint.
A DefiLlama defi-adatösszeállító szerint a Cardano vezető dappja 49,7 millió dollárral zárolt összértékkel (TVL) jelenleg a DEX WingRiders.
A testnet hard forkja kevéssé mozgatta meg a Cardano (ADA) árfolyamát,  amely az elmúlt 24 órában mindössze 0,1%-kal, 0,45 dollárra emelkedett.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!