Kína a Bitcoin összeomlására figyelmeztet, az angolok viszont derűlátók

-

A hivatalos kínai hírportál arra figyelmeztette olvasóit, hogy a bitcoin értéke a nullára csökkenhet. Így akarta lebeszélni őket a kriptopénzbe való befektetésről és a kriptovaluta használatáról.
A kínai kormány kihasználta a kriptopiac heves visszaesését, és figyelmeztette a kriptobefektetőket, hogy a Bitcoin (BTC) ára „a nulla felé tart”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A South China Morning Post szerdán arról számolt be, hogy a kínai nemzeti hírügynökség, az Economic Daily figyelmeztetést adott ki a piaci tőkeérték alapján legnagyobb kriptopénzre vonatkozóan, hogy még inkább lebeszélje az állampolgárokat a kriptó használatának elfogadásáról.
Az Economic Daily jelentése szerint a nyugat a hibás azért, hogy egy erősen tőkeáttételes piacot hozott létre, amely „tele van manipulációval és áltechnológiai koncepciókkal”, ami a jelentés szerint „fontos külső tényező”, amely hozzájárul a Bitcoin volatilitásához.
„A Bitcoin nem más, mint digitális kódok láncolata, és a hozamai főként az alacsony vételből és a magas eladásból származnak” – írta az újság:

„A jövőben, amint a befektetők bizalma összeomlik, vagy ha szuverén országok illegálissá nyilvánítják a Bitcoint, vissza fog térni eredeti értékéhez, ami teljesen nulla.”

A kínai kormány tavaly júliusban betiltotta a Bitcoin-bányászatot, és nagyszabású tervei vannak a digitális kínai jüan (e-CNY) nevű központi banki digitális valuta (CBDC) országos bevezetésére.
Tavaly szeptemberben betiltottak minden kriptovaluta-tranzakciót, és 2018-ban hírhedt módon megtiltották a külföldi kriptotőzsdék működését az ország területén.
Nem a kínai kormány az egyetlen, aki előrejelzésekkel mérlegeli, hogy szerintük merre tart a bitcoin árfolyama.
Hétfőn a DeMark Analytics piacelemző cég alapítója és vezérigazgatója, Tom DeMark a Marketwatchnak elmondta, hogy szerinte a kriptopiac hosszan tartó árcsökkenés előtt áll, mivel a BTC a novemberi 69.000 dolláros csúcsról 50% alá esett:

„Az ilyen összeomlások nagy valószínűséggel arra utalnak, hogy a bitcoin történelmi csúcsára való visszatérés sok évet, ha nem évtizedeket vesz igénybe.”

Azonban még mindig van esély arra, hogy a következő hónapokban visszapattanjon a 40.000 dolláros tartományba – mint mondta:

„Ez nem tagadja az elkövetkező hónapokban akár 50-56%-os fellendülés lehetőségét, ami azt jelenti, hogy a bitcoinrali vissza fog érni 40.000-45.000 dollárig”.

A pekingi figyelmeztetésekkel ellentétben a Bank of England (BOE) elkezdte meglátni a vagyonépítés felfelé ívelő lehetőségét a kriptotérben a medvepiac alatt.

Jon Cunliffe, a BOE kormányzóhelyettese szerdán a Bloombergnek azt mondta, hogy azok a kriptocégek, amelyeknek sikerül talpon maradniuk a jelenlegi visszaesés alatt, a dolgok fordulásakor az iparág „domináns szereplői” lehetnek:

„Bármi is történik a következő néhány hónapban a kriptoeszközökkel, arra számítok, hogy a kriptotechnológia és a pénzügyek folytatódni fognak. Hatalmas hatékonyságnövelés és a piaci struktúra változásának lehetősége rejlik benne.”

Eközben Salvador elnöke, Nayib Bukele szombaton a Bitcoin világához szólt a BTC-árfolyamok zuhanásával kapcsolatban. Azt tweetelte, hogy az emberek „hagyják abba a grafikon nézését és élvezzék az életet”, mert bízik abban, hogy az árak helyreállnak.


Bukele elnököt tűz alá vették, amiért befektetett a kriptopénzbe, és eddig több tízmilliós veszteséget szenvedett el, de Alejandro Zelaya pénzügyminiszter azzal érvelt, hogy ezek nem veszteségek, „mert nem adtuk el a coinokat”.
A cikk írásakor a BTC 20.386 dolláron állt, ami 71%-os csökkenés a csúcshoz képest, és 0,7%-os csökkenés az elmúlt 24 órában a CoinGecko szerint.

Olvastad már? Az idei év legnagyobb volumenjét tapasztalta a Cumberland OTC-pult

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!