Új határidős BTC terméket vezet be a Coinbase

-

Június 27-én a Coinbase Derivatives Exchange (korábban Fairx tőzsde) bejelentette, hogy elindítja első, 1/100 bitcoin értékéhez kötött kripto-derivatív befektetési eszközét.
Az új „nano bitcoin futures” terméket BIT ticker alatt jegyzik majd. A Coinbase származtatott ügyleteit a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) szabályozza. Ezzel a lépéssel a Coinbase beszáll a kripto-derivatívák világába.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hír azt követi, hogy a Coinbase 2022 január közepén felvásárolta a Fairx tőzsdét, és a vállalat közölte, hogy a Fairx tőzsdei infrastruktúráját fogja használni.

„Ez egy fontos lépés afelé, hogy a Coinbase végső soron elérhetővé tegye a derivatívák piacát ügyfeleink milliói számára egy iparágvezető, egyszerűsített felhasználói felületen keresztül.”

Míg a nano bitcoin határidős terméket a Coinbase Derivatives Exchange kezeli majd, a befektetők a BIT-et június 27-én lakossági tőzsdei brókereken keresztül szerezhetik be. A hír számos, a Coinbase által az utóbbi időben végrehajtott változtatást követ.
Június 22-én például a vállalat megújította a Coinbase tárcáját, hogy „a Web3 elérhetőbbé és intuitívabbá” tegye. Továbbá a továbbfejlesztett tárca felfedése után egy nappal a Coinbase kifejtette, hogy a Coinbase Pro-t (tőzsde) összekapcsolja a felhasználó Coinbase számlájával.

„Azt tervezzük, hogy a Coinbase Pro funkcióit és díjszabását egy új, egységes Coinbase-fiókba olvasztjuk össze, amely felhasználóinknak a fejlett kereskedési élmény vagy a Coinbase fogyasztói alkalmazás egyszerűségének választási lehetőségét kínálja.”

Nem a Coinbase lesz az egyetlen, amelyik ilyen stílusú kripto-határidős ügyleteket kínál, hiszen a CME Group és az FTX által felvásárolt Ledgerx is kínál mikrokontraktusokat.
A CME Group március végén indította el a mikro bitcoin és mikro ether határidős ügyleteit, és mindegyik termék egy bitcoin vagy ether méretének 1/10-ével egyenlő.
Az FTX US Derivatives (hivatalosan Ledgerx) bitcoin mini kontraktusokat kínál, és a befektetők már 0,01 BTC-vel is részt vehetnek benne.
Ami a Coinbase nano bitcoin határidős ügyleteit illeti, a befektetők olyan brókerektől szerezhetik be a BIT-et, mint a Wedbush, Edgeclear, Ninjatrader, Ironbeam, Optimus Futures, Tradovate, Stage 5 és mások.

Olvastad már? Kína a Bitcoin összeomlására figyelmeztet, az angolok viszont derűlátók

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!