A lánc adatainak elemzése rávilágít, hogy a bányászok már bedobhatták a törölközőt, és a bálnák azok, akik még mindig nagyban vásárolnak.

A CryptoQuant elemzője, Julio Moreno elmondta, az árfolyam bedőlése legtöbbször a bányászok kapitulációját követi, ez pedig már akár meg is történhetett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legutóbbi esés 18 ezer dollár alá érzékenyen érintette a bányászokat, és több hozzájuk köthető tárcából is nagy mennyiségeket küldtek a tőzsdékre. Moreno szerint ez arra utal, hogy elérhettük a mélypontot, lassan véget érhet az esés.

„Az adataink azt valószínűsítik, hogy megtörtént a bányászok kapitulációja, az előző ciklusokban pedig ez jelezte az árfolyam mélypontjait.”

A bányászok aktivitását mindig figyelmesen követik, és most úgy tapasztalható, hogy sokuk számára eljött a döntés ideje, hogy kikapcsolják-e a gépeiket, vagy dolgozzanak tovább.

A többség persze így is aktív marad, ez a hashrátából is kiderül, amely viszont alig csökkent a közelmúltban.

A Bitcoin hálózat alapjainak áttekintése (képernyőkép). Forrás: BTC.com
Elmaradoznak a vásárlók

A bitcoin-tulajdonosokat tekintve a kép nem ennyire tiszta. A bálnák nagy mennyiséget vásároltak fel 19 ezer dollárnál, és néhány új nagypályás is feltűnt a terepen.

A Coinbase esetében például 2013 óta most tapasztalják a legnagyobb kivonási arányt.

Néhányan viszont kétségbe vonják a vásárlói igények erősségét, hiszen a jelek szerint egyelőre az eladók diktálják a piaci árat.

A BTC 200 hetes mozgóátlaga támaszként működött az eddigi ciklusok során, most valamivel ez alatt van az árfolyam, nagyjából 2000 dollárral, de mégsem látható jelentős érdeklődés a vevők részéről.

„A vásárlói oldal gyengébb, mint a 2018-as medvepiacon. Nem is beszélve a 2020 márciusi esést követő vásárlási hullámról. Mindezt annak ellenére, hogy a 200 hetes mozgóátlagon vagyunk.”

Olvastad már? Egyes milliárdosok nem látják a kriptó előnyeit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!