Lehet, hogy már megtörtént a bitcoin-bányászok kapitulációja

-

A lánc adatainak elemzése rávilágít, hogy a bányászok már bedobhatták a törölközőt, és a bálnák azok, akik még mindig nagyban vásárolnak.
A CryptoQuant elemzője, Julio Moreno elmondta, az árfolyam bedőlése legtöbbször a bányászok kapitulációját követi, ez pedig már akár meg is történhetett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legutóbbi esés 18 ezer dollár alá érzékenyen érintette a bányászokat, és több hozzájuk köthető tárcából is nagy mennyiségeket küldtek a tőzsdékre. Moreno szerint ez arra utal, hogy elérhettük a mélypontot, lassan véget érhet az esés.

„Az adataink azt valószínűsítik, hogy megtörtént a bányászok kapitulációja, az előző ciklusokban pedig ez jelezte az árfolyam mélypontjait.”

A bányászok aktivitását mindig figyelmesen követik, és most úgy tapasztalható, hogy sokuk számára eljött a döntés ideje, hogy kikapcsolják-e a gépeiket, vagy dolgozzanak tovább.
A többség persze így is aktív marad, ez a hashrátából is kiderül, amely viszont alig csökkent a közelmúltban.

A Bitcoin hálózat alapjainak áttekintése (képernyőkép). Forrás: BTC.com

Elmaradoznak a vásárlók

A bitcoin-tulajdonosokat tekintve a kép nem ennyire tiszta. A bálnák nagy mennyiséget vásároltak fel 19 ezer dollárnál, és néhány új nagypályás is feltűnt a terepen.
A Coinbase esetében például 2013 óta most tapasztalják a legnagyobb kivonási arányt.


Néhányan viszont kétségbe vonják a vásárlói igények erősségét, hiszen a jelek szerint egyelőre az eladók diktálják a piaci árat.
A BTC 200 hetes mozgóátlaga támaszként működött az eddigi ciklusok során, most valamivel ez alatt van az árfolyam, nagyjából 2000 dollárral, de mégsem látható jelentős érdeklődés a vevők részéről.

„A vásárlói oldal gyengébb, mint a 2018-as medvepiacon. Nem is beszélve a 2020 márciusi esést követő vásárlási hullámról. Mindezt annak ellenére, hogy a 200 hetes mozgóátlagon vagyunk.”

Olvastad már? Egyes milliárdosok nem látják a kriptó előnyeit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!