Ismét halasztanak az Ethereum frissítésén

-

Az úgynevezett nehézségi bomba a tervek szerint annyira megnehezítené a PoW bányászatot, hogy a bányászok rákényszerülnének az új láncra való áttérésre.
A „Merge”, az Egyesítés néven ismert folyamat egyik része, hogy a jelenlegi hálózatról átmenjenek a fenntartók az új láncra, a fejlesztők viszont ismét elhalasztották ennek az aktiválását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Két hónappal eltolták a tervezett bevezetés dátumát, a fejlesztők elmondása alapján azért, hogy minden felmerülő kérdéses részletet végleg le tudjanak tisztázni, mielőtt egy konkrét időpontot meghatároznak.


A nehézségi bomba lényege, hogy a nehézség folyamatos növelésével veszteségessé tegye a bányászatot, és a hálózati aktivitás átkerüljön az új, PoS láncra.
Minden tranzakció annyira nehezen igazolhatóvá válna, hogy egyszerűen nem lenne nyereség a bányászaton, míg végül már szinte lehetetlenné válna a megfelelő hash megtalálása.
Ez a megoldás már 2016-ban hozzá lett adva a kódhoz, mikor először felmerült az Egyesítés, és az eredeti lánc elhagyása.
A PoW bányászatról a PoS hitelesítésre való áttérés a hálózat energiaigényét 99,9%-kal csökkentheti. Az olyan PoS hálózatok, mint például a Polygon vagy a Fantom, lényegesen kisebb energiaráfordítással fenntarthatók.
A fejlesztők ezt konkrétan nem mondták ki, de a nehézségi bomba elhalasztása magát az Egyesítést is további halasztásra késztetheti. A dátum idén augusztusra lett kitűzve.
A Ropsten teszthálózaton nemrégiben sikeresen végrehajtották az Egyesítést, így a fejlesztők szerint a főpróba bizonyítja, hogy sikeresen végbemehet a dolog.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Növekszik az Ethereum adopciója

A piaci nehézségek ellenére az Ethereum felhasználóbázisa stabilan növekszik. 2020 decembere óta a napi tranzakciók száma egymillió felett van.

Ez alapján el lehet képzelni, hogy a hálózat általánosságban mekkora terhelést tud feldolgozni.
Az egyedi címek száma is növekszik, ez az ütem 2017 decembere óta alig lassul. Jelenleg 198 millió aktív Ethereum-cím létezik, ez a 2017 év végi érték 14 és félszerese.

Olvastad már? A milliárdos Stan Druckenmiller a bitcoint preferálja az arannyal szemben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!