A kriptoipar majdnem 15%-át adják a stablecoinok

-

Nagyjából két hónappal ezelőtt, április 11-én, a hírhedt Luna fiaskó előtt a stablecoinok szektora 190 milliárd dolláros kapitalizációval rendelkezett, és szépen haladt a 200 milliárdos mérföldkő irányába.
Az UST bedőlése viszont 16,3 milliárd dollárt faragott le a stablecoinokból, amelyek akkor a teljes kriptoipar 9,3%-áért feleltek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Két hónappal később a kriptoipar nagyjából 1,15 billió dolláros kapitalizációval rendelkezik, a stablecoinok pedig 13,8%-kal részesednek ebből.
Május elején a top10 kriptó között három dollárhoz kötött stablecoint is találhattunk, az USDT és az USDC mellett a TerraUSD is az élvonalban mozgott.
Az UST azóta eltűnt, a helyére viszont bekerült a BUSD, a Binance tőzsde stablecoinja, amely kapitalizáció alapján a harmadik legnagyobb stablecoinnak számít. A teljes stablecoin szektor jelenleg 159 milliárd dollárt ér.
Azon a bizonyos áprilisi napon a kriptoipar elérte a 2 billiós összértéket, ma viszont 1,15 billiónál van csak. Az UST bedőlése alaposan rajta hagyta a keze nyomát az iparágon.
A stablecoinok hatalmas kereskedési volument kezelnek, a mostani napi 71,6 milliárdos tőzsdei volumenből 46,1 milliárdot stablecoin párokon bonyolítanak le.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az adatok alapján látható, hogy az összes kriptotőzsdei ügylet 64%-át a stablecoinok segítségével hajtják végre.
Ezen belül a legnagyobb, az USDT felel a BTC globális volumenének a 60%-áért, a BUSD pedig 10%-kal részesedik ebből.
A cryptocompare.com adatai alapján ez a két stablecoin számít a legnépszerűbb kereskedési párnak a BTC esetében.
Az USDT a maga 72 milliárdos kapitalizációjával a kriptoipar 6%-át adja. A második legnagyobbnak a Circle stablecoinja, az USDC számít, 53,7 milliárd dollárnyi kezelt összeggel, ez 4%-os részesedést jelent a kriptoiparból.
A BUSD mindössze 1,58%-ot kezel, és a többi stablecoinnak, mint amilyen például a DAI, a FRAX vagy a TUSD, alig 1% jut.

Olvastad már? Bizonytalanok a kereskedők, hogy mire számítsanak júniusban

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Business Upside

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!