Európába érkezhet meg előbb a recesszió

-

Jane Fraser, a Citigroup ügyvezetője szerint a recesszió sokkal valószínűbb az EU esetében, mint az USA-ban. Ezzel együtt természetesen az Államoknak sincs könnyű dolga, ha szeretnék elkerülni a gazdasági visszaesést.
A Citi a harmadik legnagyobb bank az USA-ban, a vezetőjük pedig egy most folyó befektetői konferencián tartott előadást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elmondása szerint jelenleg a három legnagyobb faktor, amely befolyásolja a világgazdaságot, az alapkamat, Oroszország, és a recesszió. Fraser úgy véli, az európai energiaproblémák bizonyos iparágakban a vállalatok jelentős részére hatnak, és ezek kezdik elveszíteni a versenyképességüket.
Számos központi bank kifejezte már a szándékát, hogy elkezdené emelni a jegybanki alapkamatokat, hogy gátat szabjon az inflációnak. Ezzel kezdetét vehetné a globális monetáris szigorítás.

„Vannak cégek, amelyek már leálltak, mert nem tudják megfizetni az energiát. Európa sokkal nagyobb valószínűséggel fog recessziót tapasztalni, mint az USA. Az Európai Központi Bank a jelek szerint pár hónappal jár a Fed mögött, ami az inflációt illeti, de nem rendelkezik ugyanazzal a rugalmassággal.”

Az USA esetében Fraser úgy véli, a kamatok kérdése nagyobb jelentőségű, mit az, hogy lesz-e recesszió. Ettől függetlenül viszont ez megérkezhet Amerikába is, hiszen ezt nem egyszerű kivédeni.

„Nem hisszük, hogy biztosan bekövetkezik, de abban biztosak vagyunk, hogy nem könnyű elkerülni a bekövetkeztét.”

A múlt hét közepén Jami Dimon, a JPMorgan vezetője nyilatkozta azt, hogy egyfajta gazdasági hurrikán közeledtét érzik, és a befektetőknek érdemes enne erre felkészülni.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ugyanígy, a Goldman Sachs egyik vezetője, John Waldron szintén úgy fogalmazott, hogy példa nélkül álló gazdasági sokkra lehet számítani, és ezt kemény idők követhetik majd.
A Tesla vezetője, Elon Musk szintén úgy vélekedett nemrégiben, hogy nagyon rossz érzései vannak a gazdaságot illetően. Úgy gondolja, hogy a recesszió nagyjából 12-18 hónapig is eltarthat majd.

Olvastad már? A bitcoin 6%-ot esett, a Coinbase-en pedig 30.000 BTC-vel kevesebb van

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: bruceg1001

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!