A Web3-ra fókuszál a Cloudflare, Ethereum-csomópontot futtat

-

A Cloudflare internetes szolgáltatásokat és DDoS-védelmet nyújtó vállalat új stratégiát jelentett be a Web3-kísérleteivel kapcsolatban.
A vállalat elárulta, hogy Ethereum validátor csomópontokat fog futtatni annak az elkötelezettségének részeként, hogy a proof-of-stake (PoS) konszenzus technológiák használatával segítse az internet skálázását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez állítólag lehetővé teszi a vállalat számára, hogy hozzáférjen e technológia energiahatékonyságához és konzisztenciájához.

A Cloudflare az Ethereumon keresztül lép be a kriptóba

A Cloudflare, az egyik vezető tartalomszolgáltató és DDoS-védelmet kínáló vállalata bejelentette új Web3-nyomulását, amely az Ethereum közelgő proof-of-stake hálózatát használja ki.
A vállalat közölte, hogy kísérletének részeként Ethereum-validáló csomópontokat fog üzemeltetni, hogy felmérje a skálázási technológia életképességét a jövőben.
A Cloudflare kijelentette, hogy a blokklánc-technológiák hosszú távon az internet történetének részét képezhetik, és ezek a tapasztalatok segíthetnek az ilyen hálózatok decentralizálásában.
Erről a vállalat így nyilatkozott:

„Az Ethereum ökoszisztéma számára a validátor csomópontok működtetése a hálózatunkon lehetővé teszi számunkra, hogy még nagyobb földrajzi decentralizációt kínáljunk olyan helyeken, mint az EMEA, LATAM és APJC, miközben a hálózatot infrastrukturális decentralizációval is kiegészítjük.”

A Cloudflare pontosította, hogy ezeket az akciókat a következő hónapokban fogják végrehajtani a The Merge konszenzusmechanizmus életbe léptetése előtt, amelyet az Ethereum-hálózaton még az idén végre kíván hajtani.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Proof-of-Stake preferencia

A Cloudflare egyértelművé tette, hogy a proof-of-stake alapú hálózatok támogatását az alacsony energiafelhasználás miatt preferálja a proof-of-work alapú társaikhoz képest, kijelentve, hogy „egy proof-of-stake validáló csomópont működtetéséhez szükséges energia nagyságrendekkel kevesebb, mint egy proof-of-work bányászé.”
Az olyan proof-of-work alapú hálózatokról, mint a Bitcoin, a Cloudflare kijelentette:

„A proof of work hálózatok pazarlóak. Ezt a pazarlást az okozza, hogy a proof of work konszenzusmechanizmusok áramigényesek.”

A vállalat azt is kijelentette, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettségének részeként „a Cloudflare nem üzemeltetett és nem is fog saját proof of work infrastruktúrát a hálózatunkon.”
Bár a Cloudflare először az Ethereummal kezdett kísérletezni, a sajtóközleményben egy másik konszenzusmechanizmust, a „proof of spacetime”-ot is megemlítette.
Ezt a konszenzusmechanizmust használja a Filecoin, egy decentralizált tárolóhálózat, amely ösztönzőket használ a résztvevők fájljainak karbantartására.
Ez utalhat arra, hogy ez a hálózat is bekerülhet az internetes vállalat által a jövőben elvégzendő kísérletek sorába.

Olvastad már? Angliában szabályozni akarják a stablecoinokat

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: TheDailyExposition

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!