12%-ot emelkedett a Dogecoin, miután a Tesla elfogadja

-

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk bejelentette, hogy az elektromosautó-gyártó mostantól Dogecoin kriptopénzt is elfogad majd áruiért cserébe.
A Dogecoin (DOGE) árfolyama péntek reggel 0,2 dollár feletti havi csúcsra szökött, arra a hírre reagálva, hogy a mémcoin mostantól fizetésre is használható a Teslánál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tesla főnöke, Elon Musk a Twitteren osztotta meg a hírt, mondván, hogy a vállalat árucikkei mostantól „Dogecoinnal is megvásárolhatók”.


Ahogy a CoinGecko adatai mutatják, a DOGE pénteken korábban 16%-ot emelkedett, és 0,200369 dolláros csúcsra szökött, mielőtt a cikk írásának időpontjára 0,192 dollárra esett volna vissza.
A csúszás ellenére a Dogecoin árfolyama most a legutóbb december 14-én látott szinteken van, amikor Musk először dobta be az integráció lehetőségét.

„A Tesla néhány árut megvásárolhatóvá fog tenni a doge-dzsal aztán meglátjuk, hogy fog menni” – mondta akkor Musk.

Ez már az ötödik egymást követő nap, amikor a mémcoin emelkedik, és az elmúlt héten 23,8%-os növekedésen van túl.
A legutóbbi árfolyamakciónak köszönhetően a DOGE az Avalanche (AVAX) mellett a piac 11. legnagyobb kriptopénzévé lépett elő a piaci kapitalizáció alapján.
Jelenleg csak néhány DOGE-dzsal fizethető tárgy érhető el a Tesla áruházban, köztük a Giga Texas övcsat 835 DOGE-ért, egy Cyberwhistle 300 DOGE-ért, és egy gyerek Cybersquad, ami 12.020 DOGE-ért kapható.
A Tesla tavaly kezdte el elfogadni a bitcoint fizetőeszközként az elektromos járműveiért. A vállalat azonban a kriptovaluta-környezetre gyakorolt negatív hatásával kapcsolatos aggodalmak miatt ejtette a kísérleti projektet.

Az Elon Musk-hatás

Musk, aki egyszer „Dogefather” néven jellemezte magát, régóta kapcsolatban áll a mémkriptopénzzel.
A Tesla-vezér régóta a Dogecoin mellett érvel, és a kriptovaluta fizetésre való használatának ötletét szorgalmazza. SpaceX nevű rakétacége 2022-ben újabb Hold-missziót jelentett be, amelynek hasznos terhét teljes egészében a mémcoinnal fizetnék ki.
Tavaly Musk azt sugallta, hogy a Dogecoin „kézen fogva” legyőzheti a Bitcoint, és elárulta, hogy összeállt a Dogecoin fejlesztőivel annak érdekében, hogy a kriptopénz olcsóbbá és energiabarátibbá váljon.

A Dogecoin természetesen profitált Musk érdeklődéséből, és a milliárdos folyamatos tweetelgetése többször is felfelé küldte az árfolyamot.
A Tesla vezérigazgatója a múlt hónapban ismét hűséget fogadott a Dogecoinnak, amikor – a Jack Dorsey által kirobbantott, Web3 körüli heves Twitter-vita közepette – azt mondta, hogy ő márpedig „Doge-párti”.

Olvastad már? Az orosz Pénzügyi Szövetség a kriptobefektetések legalizálására szólít fel

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!