Komoly sikereket ért el a Bitcoinra fókuszáló Stacks ökoszisztéma

-

A Stacks blokkláncán 140.000 NFT-t minteltek ki az első évben.
A Bitcoin (BTC) programozhatóvá tételére törekvő Stacks blokklánc (STX) elindításának első évfordulójára a hálózat több mint 350 millió havi API-kérést, 40.000 Hiro tárca letöltést és 2500 Clarity okosszerződést ért el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Electric Capital, egy kriptovalutákra és fintechre összpontosító kockázatitőke-cég jelentése szerint ezek a statisztikák a Stackst a Bitcoin legnagyobb projektjévé teszik.
Több mint 11.000 felhasználó havonta több mint 100 BTC jutalmat keresett a Stacksen az egyedülálló proof-of-transfer, azaz PoX konszenzusmechanizmusának köszönhetően.
A bányászok BTC-t delegálnak a tranzakciók ellenőrzésére, okos szerződések végrehajtására és új blokkok bányászására az STX blokkláncon, és STX-et kapnak jutalomként.
Eközben a delegált BTC-ket az STX-tulajdonosoknak küldik el jutalomként olyan feladatok elvégzéséért, mint a csomópontok üzemeltetése. Eddig a mechanizmus több mint 50 millió dollár értékű BTC-jutalmat közvetített, és a zárolt összérték meghaladta az 1 milliárd dollárt.
A jelentés szerint a Stacks segítségével létrehozott decentralizált pénzügyi, vagyis defi-alapú, BTC-n belüli fejlesztések is voltak.
Ezek közé tartozott a wrapped BTC (xBTC), az Arkadiko kölcsönzési és hitelezési protokoll, valamint a Bitcoin Lightning decentralizált swapok elindítása. Mindezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy STX-et Bitcoinra, stabilcoinokra és altcoinokra cseréljenek.

A Stackson elsőként a New York-i és a miami CityCoins projekteket indították el, amelyek 50 millió dollárt generáltak a városok kincstárai számára.
Brittany Laughlin, a Stacks Alapítvány ügyvezető igazgatója a következő nyilatkozatot adta ki a mérföldkővel kapcsolatban:

„A Stacks közössége bebizonyította, hogy a Bitcoin okosszerződéseiben hihetetlen potenciál rejlik a defi-tól az NFT-kig, a városi coinoktól a jótékonysági erőfeszítésekig, a hordozható személyazonosságtól az új infrastruktúráig, mindezt egyetlen év alatt hozta össze.”

„A technológia és az erőforrások mind itt vannak. Hogy mi történik ezután, azt a látnok építők diktálják” – tette hozzá.

Olvastad már? 12%-ot emelkedett a Dogecoin, miután a Tesla elfogadja

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!