12%-ot emelkedett a Dogecoin, miután a Tesla elfogadja

-

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk bejelentette, hogy az elektromosautó-gyártó mostantól Dogecoin kriptopénzt is elfogad majd áruiért cserébe.
A Dogecoin (DOGE) árfolyama péntek reggel 0,2 dollár feletti havi csúcsra szökött, arra a hírre reagálva, hogy a mémcoin mostantól fizetésre is használható a Teslánál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tesla főnöke, Elon Musk a Twitteren osztotta meg a hírt, mondván, hogy a vállalat árucikkei mostantól „Dogecoinnal is megvásárolhatók”.


Ahogy a CoinGecko adatai mutatják, a DOGE pénteken korábban 16%-ot emelkedett, és 0,200369 dolláros csúcsra szökött, mielőtt a cikk írásának időpontjára 0,192 dollárra esett volna vissza.
A csúszás ellenére a Dogecoin árfolyama most a legutóbb december 14-én látott szinteken van, amikor Musk először dobta be az integráció lehetőségét.

„A Tesla néhány árut megvásárolhatóvá fog tenni a doge-dzsal aztán meglátjuk, hogy fog menni” – mondta akkor Musk.

Ez már az ötödik egymást követő nap, amikor a mémcoin emelkedik, és az elmúlt héten 23,8%-os növekedésen van túl.
A legutóbbi árfolyamakciónak köszönhetően a DOGE az Avalanche (AVAX) mellett a piac 11. legnagyobb kriptopénzévé lépett elő a piaci kapitalizáció alapján.
Jelenleg csak néhány DOGE-dzsal fizethető tárgy érhető el a Tesla áruházban, köztük a Giga Texas övcsat 835 DOGE-ért, egy Cyberwhistle 300 DOGE-ért, és egy gyerek Cybersquad, ami 12.020 DOGE-ért kapható.
A Tesla tavaly kezdte el elfogadni a bitcoint fizetőeszközként az elektromos járműveiért. A vállalat azonban a kriptovaluta-környezetre gyakorolt negatív hatásával kapcsolatos aggodalmak miatt ejtette a kísérleti projektet.

Az Elon Musk-hatás

Musk, aki egyszer „Dogefather” néven jellemezte magát, régóta kapcsolatban áll a mémkriptopénzzel.
A Tesla-vezér régóta a Dogecoin mellett érvel, és a kriptovaluta fizetésre való használatának ötletét szorgalmazza. SpaceX nevű rakétacége 2022-ben újabb Hold-missziót jelentett be, amelynek hasznos terhét teljes egészében a mémcoinnal fizetnék ki.
Tavaly Musk azt sugallta, hogy a Dogecoin „kézen fogva” legyőzheti a Bitcoint, és elárulta, hogy összeállt a Dogecoin fejlesztőivel annak érdekében, hogy a kriptopénz olcsóbbá és energiabarátibbá váljon.

A Dogecoin természetesen profitált Musk érdeklődéséből, és a milliárdos folyamatos tweetelgetése többször is felfelé küldte az árfolyamot.
A Tesla vezérigazgatója a múlt hónapban ismét hűséget fogadott a Dogecoinnak, amikor – a Jack Dorsey által kirobbantott, Web3 körüli heves Twitter-vita közepette – azt mondta, hogy ő márpedig „Doge-párti”.

Olvastad már? Az orosz Pénzügyi Szövetség a kriptobefektetések legalizálására szólít fel

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!