A Sega ejtheti az NFT-jét, ha a játékosok pénzszerszésre használják

-

A Sega, az egyik vezető videojáték-fejlesztő cég bejelentette új álláspontját a play-to-earn modellel és az NFT-k játékaiba való beépítésével kapcsolatban.
A cég legutóbbi, december 24-én tartott vezetői értekezletén a Sega vezérigazgatója, Haruki Satomi kijelentette, hogy a cég ejtheti jelenlegi kísérleteit az NFT területén, ha a játékosok negatívan viszonyulnak a témához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ejtheti NFT-terveit a Sega

A Sega vezérigazgatója, Haruki Satomi utalt arra, hogy a vállalat a jövőben milyen álláspontot foglalhat el az NFT-kkel és a játékkal kapcsolatos mozgalomban.
A Sega legutóbbi, december 24-én tartott vezetőségi ülésén Satomi beszélt a témáról, és kijelentette, hogy a vállalat talán leállítja az eddigi kísérleteket, amelyek ezen új technológiák hagyományos játékokba való beépítésével kapcsolatosak.
Arra a kérdésre, hogy jelenleg hogyan vélekedik a Sega a play-to-earn technológiákról, Satomi így válaszolt:

„Szeretnénk különböző kísérleteket kipróbálni, és már számos különböző tanulmányba és tervekbe kezdtünk bele, de egyelőre semmi sincs eldöntve a P2E-nel kapcsolatban. Már sok bejelentés történt ezzel kapcsolatban, többek között a tengerentúlon is, de vannak olyan felhasználók, akik jelenleg negatív reakciókat mutatnak.

Az ügyvezető továbbá kijelentette, hogy a Sega fontolóra veszi, hogy felhagy ezekkel az akciókkal, ha a játékosok ezt pénzkereseti lehetőségként fogják fel.

Kitérő a metaverzumba

Satomi kitért a metaverzum témájára is, elmondta, hogy szerinte az egy olyan hely, ahol az emberek összegyűlnek és közösségek jönnek létre.
A jelenlegi felhajtásra utalva azonban kijelentette, hogy nem minden metaverse elemeket tartalmazó játék számít metaverse-belinek, és hogy a játékiparnak a metaverzumélmények helyett a minőségi játékok létrehozására kellene összpontosítania.
Ezeket a gondolatokat kibővítve kijelentette:

„A Super Game-et olyan játékként szeretnénk létrehozni, amely globális és többplatformos támogatást nyújt azzal, hogy hálózattal és közösséggel rendelkezik. Ha egy ilyen játékban van egy PvP nevű versenyelem, akkor e-sporttá válhat. Továbbá, ha világszerte több tízmillió letöltést és bizonyos számú aktív felhasználót tudhat magáénak, metaverzum lehet belőle.

A Sega egy másik olyan játékgyártó cég, amely elkezdte az NFT-kkel való foglalkozást.

A vállalat még áprilisban jelentette be, hogy szellemi tulajdonain alapuló NFT-ket kezd el árulni, amit a játékközösség akkor nem fogadott jól. Más hagyományos játékcégek, például az Ubisoft és a GSC Game World is kapott ilyen jellegű visszhangot a blokkláncot és kapcsolódó technológiákat tartalmazó tevékenységekkel kapcsolatban.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

A tőzsdefelügyelet értékpapírnak minősítheti az Ethereumot

A MicroStrategy vezetője nemrégiben arról spekulált, hogy az SEC értékpapírként fogja kezelni az Ethereumot, a BNB-t, a Solanát, az XRP-t és a Cardanót. Michael Saylor...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!