Irán lehetővé tenné a kriptofizetéseket a nemzetközi kereskedelemben

-

Irán a hírek szerint lehetőséget kíván teremteni az importőrök és exportőrök számára, hogy kriptovalutát használhassanak a nemzetközi ügyletek során.
Az Iráni Központi Bank, vagyis a CBI és a Kereskedelmi Minisztérium megállapodott arról, hogy a CBI fizetési platformját összekapcsolják egy olyan kereskedelmi rendszerrel, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kriptovaluták segítségével rendezzék a fizetéseket – jelentette a Mehr hírügynökség hétfőn.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alireza Peyman-Pak, Irán ipari, bányászati és kereskedelmi miniszterhelyettese és az iráni kereskedelemfejlesztési szervezet, a TPO vezetője elmondta, hogy az új fizetési mechanizmus várhatóan „a következő két héten belül” véglegesül.

„Most véglegesítjük a rendszer működésének mechanizmusát. Ez új lehetőségeket biztosíthat az importőrök és exportőrök számára, hogy kriptovalutákat használjanak nemzetközi ügyleteik során” mondta állítólag Peyman-Pak.

Hozzátette, hogy a kormánynak nem szabadna figyelmen kívül hagynia a kriptoipar gazdasági és üzleti lehetőségeit, utalva az olyan jelentős kriptovalutákra, mint a Bitcoin (BTC).

Az iráni kormány állítólag olyan mechanizmust készít elő, amely lehetővé teszi a kriptovaluták használatát a nemzetközi kereskedelemben.

„Minden gazdasági szereplő használhatja ezeket a kriptovalutákat. A kereskedő veszi a rubelt, a rúpiát, a dollárt vagy az eurót, amellyel kriptovalutákhoz, például Bitcoinhoz juthat, ami egyfajta hitel, és továbbadhatja az eladónak vagy az importőrnek. […]”. 

A kriptoiparhoz bizonyos fokú bizonytalanság társult, mivel Irán legnagyobb blokkláncszervezete 2021 végén aggodalmát fejezte ki a kriptoszabályozások végrehajtásával kapcsolatban.

Az iráni kormány is rendszeresen kikapcsolta az áramot a helyi Bitcoin-bányászok számára, a hőmérsékleti szélsőségekre hivatkozva.

Olvastad már? Születésnapi akció az Inlocknál, akár 100 dollárnyi Bitcoin lehet a tiéd!

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!