Irán lehetővé tenné a kriptofizetéseket a nemzetközi kereskedelemben

-

Irán a hírek szerint lehetőséget kíván teremteni az importőrök és exportőrök számára, hogy kriptovalutát használhassanak a nemzetközi ügyletek során.
Az Iráni Központi Bank, vagyis a CBI és a Kereskedelmi Minisztérium megállapodott arról, hogy a CBI fizetési platformját összekapcsolják egy olyan kereskedelmi rendszerrel, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kriptovaluták segítségével rendezzék a fizetéseket – jelentette a Mehr hírügynökség hétfőn.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alireza Peyman-Pak, Irán ipari, bányászati és kereskedelmi miniszterhelyettese és az iráni kereskedelemfejlesztési szervezet, a TPO vezetője elmondta, hogy az új fizetési mechanizmus várhatóan „a következő két héten belül” véglegesül.

„Most véglegesítjük a rendszer működésének mechanizmusát. Ez új lehetőségeket biztosíthat az importőrök és exportőrök számára, hogy kriptovalutákat használjanak nemzetközi ügyleteik során” mondta állítólag Peyman-Pak.

Hozzátette, hogy a kormánynak nem szabadna figyelmen kívül hagynia a kriptoipar gazdasági és üzleti lehetőségeit, utalva az olyan jelentős kriptovalutákra, mint a Bitcoin (BTC).

Az iráni kormány állítólag olyan mechanizmust készít elő, amely lehetővé teszi a kriptovaluták használatát a nemzetközi kereskedelemben.

„Minden gazdasági szereplő használhatja ezeket a kriptovalutákat. A kereskedő veszi a rubelt, a rúpiát, a dollárt vagy az eurót, amellyel kriptovalutákhoz, például Bitcoinhoz juthat, ami egyfajta hitel, és továbbadhatja az eladónak vagy az importőrnek. […]”. 

A kriptoiparhoz bizonyos fokú bizonytalanság társult, mivel Irán legnagyobb blokkláncszervezete 2021 végén aggodalmát fejezte ki a kriptoszabályozások végrehajtásával kapcsolatban.

Az iráni kormány is rendszeresen kikapcsolta az áramot a helyi Bitcoin-bányászok számára, a hőmérsékleti szélsőségekre hivatkozva.

Olvastad már? Születésnapi akció az Inlocknál, akár 100 dollárnyi Bitcoin lehet a tiéd!

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!