42.000 dollár fölött a bitcoin, mindenki egy„short squeeze”-re vár

-

Egyre több okunk van azt hinni, hogy a bitcoin némi nyereséggel fog minket megörvendeztetni a jelenlegi árfázis lezárásaként – mondják az elemzők.
A Bitcoin (BTC) január 11-én áttörte a 42.000 dolláros szintet, mivel egyre erősödtek a várakozások egy újabb „short squeeze”-zel kapcsolatban. Január 12-én aztán már a 43.000 dollárt is sikerült elérnie a vezető kriptopénznek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai követték a BTC/USD árfolyamát, ahogyan az a hétfői 39.600 dolláros mélypontról – szeptember óta először törve át a 40.000 dolláros határt – talpra állt.
A rövid távú bullish előrejelzések feltűnően hiányoztak a nap folyamán. Eközben a figyelem a származtatott piacok azon potenciális lehetőségére összpontosult, hogy újabb „short squeeze”-t idézzenek elő.

Mivel a nyílt érdeklődés a visszaesés ellenére is történelmi csúcsok közelében van, és a hangulat egyértelműen a további csökkenés mellett szól, egy meglepő emelkedés a short pozíciók „kiszorítását” eredményezheti, és némi megkönnyebbülést hozhat a bikák számára.
Amint azt a Glassnode láncelemző cég a „The Week On-Chain” című heti hírlevelének legutóbbi kiadásában megjegyezte, egy ilyen esemény már régóta esedékes.
A long pozíciók a novemberi 69.000 dolláros csúcsok óta szinte folyamatosan szenvednek, és a „squeeze”-ek továbbra is akkor következnek be, amikor a piac a legkevésbé számít az adott kimenetelre.
Egy ilyen esemény felerősödhet a spot BTC és a határidős tőkeáttételes ügyletek iránti „langyos” keresletnek köszönhetően. Ez egyébként megközelíti a bitcoin piaci kapitalizációjának 2%-át, folytatta a Glassnode.

„Az on-chain költési aktivitás nagyon túladott mutatói mellett ez azt sugallja, hogy a short squeeze valószínűleg egy meglehetősen rövid távú megoldás lesz a piac számára” – zárta a hírlevél.

Bitcoin határidős nyílt érdeklődés, tőkeáttételi aránnyal. Forrás: Glassnode
Minden shortra egy long jut

Az elemzők eközben alternatívákat fontolgattak arra, hogy a magas nyílt érdeklődés megszűnhet, amennyiben az árfolyam megcélozza a 30.000 dollárt.

Annak ellenére, hogy még nem történt meg a nyílt érdeklődés „eltörlése”, egy meglepő felfelé irányuló mozgás lehet még az az esemény, amely visszaállítja a piac összetételét. Így érvel a Credible Crypto népszerű Twitter-fiók a nap folyamán.
„Mi van, ha a nagy OI-törlés, amit mindenki keres, végül egy felfelé irányuló squeeze miatt történik, nem pedig egy tovább lefelé irányuló mozgás miatt?” – kérdezte William Clemente elemzőtársának adataira reagálva.

„Ez történt 2021 augusztusában, amikor a 30K-s mélypontról mozdultunk el. Azt hiszem, valószínűleg ezt fogjuk újra látni. Bears bout, hogy törölni tiszta.”

Bitcoin határidős nyílt érdeklődés grafikon (Binance). Forrás: Coinglass

Ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, a 40.000 dollár több pontról is jelentős árzónát képezett az elmúlt 12 hónapban.

Olvastad már? A Bitfarms több mint 43 millió dollár értékben vásárolt bitcoint az új évben

Forrás: cointelegraph.com


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!