A Bitfarms több mint 43 millió dollár értékben vásárolt bitcoint az új évben

-

„A Bitfarms vezető vállalati stratégiája az, hogy a lehető legtöbb bitcoint halmozzuk fel a legalacsonyabb költséggel és a lehető leggyorsabban a részvényeseink javára” – mondta Emiliano Grodzki alapító és vezérigazgató.

A kanadai Bitfarms kriptobányászati cég 2022-ben már 1000 Bitcoint vásárolt. Így a kriptoeszközben lévő teljes állománya meghaladja a 177 millió dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitfarms hétfői bejelentésében azt mondta, hogy január első hetében 43,2 millió dollárért vásárolt 1000 Bitcoint (BTC). Ez nagyjából ugyanannyi, mint amennyit a vállalat 2021 harmadik és negyedik negyedévében adott hozzá tartalékaihoz.
A bányászcég közlése szerint január 10-én több mint 4300 BTC-t tart jelenleg, ami 41.183 dolláros árfolyamon nagyjából 177 millió dollárt jelent.

A Bitfarmsnál az az irányadó vállalati stratégiánk, hogy a lehető legtöbb Bitcoint halmozzuk fel a legalacsonyabb költséggel és a leggyorsabb idő alatt a részvényeseink javára” – mondta Emiliano Grodzki, a Bitfarms alapítója és vezérigazgatója.

„A BTC árfolyamának csökkenésével, miközben a bányászhardverek árai továbbra is magasak, megragadtuk a lehetőséget, hogy készpénzt mozgassunk a BTC-be.”


Novemberben a bányászati cég bejelentette, hogy egy Washington államban lévő telek megvásárlását az Egyesült Államokban is szeretné megépíteni első adatközpontját.
A cég weboldalán az áll, hogy a Bitfarms a cikk megjelenésének időpontjában 106 MW teljes bányászati kapacitással rendelkezik, amely másodpercenként 2,2 exahasht termel. Grodzki szerint céljuk, hogy ezt a sebességet az év végére több mint 260%-kal, 8 EH/s-ra emelje.
Míg a médiában sokan még mindig a kriptobányászat lehetséges környezeti hatásait emlegetik, a Bitfarms azt állítja, hogy kanadai létesítményeit szinte teljes egészében vízenergia hajtja.

A cégnek jelenleg 10 bányászfarmja működik vagy van fejlesztés alatt olyan országokban, mint az Egyesült Államok, Argentína és Kanada.
A Cointelegraph Markets Pro adatai szerint a BTC árfolyama a mai nap folyamán szeptember óta először esett 40.000 dollár alá, mielőtt visszatért volna 41.000 dollár fölé.

Olvastad már? Klasszikus kiruccanást tett a bitcoin a 40,7 ezer dollárra

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Jorge Franganillo

Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!