„A Bitfarms vezető vállalati stratégiája az, hogy a lehető legtöbb bitcoint halmozzuk fel a legalacsonyabb költséggel és a lehető leggyorsabban a részvényeseink javára” – mondta Emiliano Grodzki alapító és vezérigazgató.

A kanadai Bitfarms kriptobányászati cég 2022-ben már 1000 Bitcoint vásárolt. Így a kriptoeszközben lévő teljes állománya meghaladja a 177 millió dollárt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitfarms hétfői bejelentésében azt mondta, hogy január első hetében 43,2 millió dollárért vásárolt 1000 Bitcoint (BTC). Ez nagyjából ugyanannyi, mint amennyit a vállalat 2021 harmadik és negyedik negyedévében adott hozzá tartalékaihoz.

A bányászcég közlése szerint január 10-én több mint 4300 BTC-t tart jelenleg, ami 41.183 dolláros árfolyamon nagyjából 177 millió dollárt jelent.

A Bitfarmsnál az az irányadó vállalati stratégiánk, hogy a lehető legtöbb Bitcoint halmozzuk fel a legalacsonyabb költséggel és a leggyorsabb idő alatt a részvényeseink javára” – mondta Emiliano Grodzki, a Bitfarms alapítója és vezérigazgatója.

„A BTC árfolyamának csökkenésével, miközben a bányászhardverek árai továbbra is magasak, megragadtuk a lehetőséget, hogy készpénzt mozgassunk a BTC-be.”

Novemberben a bányászati cég bejelentette, hogy egy Washington államban lévő telek megvásárlását az Egyesült Államokban is szeretné megépíteni első adatközpontját.

A cég weboldalán az áll, hogy a Bitfarms a cikk megjelenésének időpontjában 106 MW teljes bányászati kapacitással rendelkezik, amely másodpercenként 2,2 exahasht termel. Grodzki szerint céljuk, hogy ezt a sebességet az év végére több mint 260%-kal, 8 EH/s-ra emelje.

Míg a médiában sokan még mindig a kriptobányászat lehetséges környezeti hatásait emlegetik, a Bitfarms azt állítja, hogy kanadai létesítményeit szinte teljes egészében vízenergia hajtja.

A cégnek jelenleg 10 bányászfarmja működik vagy van fejlesztés alatt olyan országokban, mint az Egyesült Államok, Argentína és Kanada.

A Cointelegraph Markets Pro adatai szerint a BTC árfolyama a mai nap folyamán szeptember óta először esett 40.000 dollár alá, mielőtt visszatért volna 41.000 dollár fölé.


Olvastad már? Klasszikus kiruccanást tett a bitcoin a 40,7 ezer dollárra

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Jorge Franganillo