Bahrein a legújabb ország, amely a JPMorgan amerikai befektetési bank blokklánc-technológiáját vizsgálja. Az ország központi bankja a JPMorgan saját fejlesztésű digitális valutáját próbálja ki.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bahreini központi bank (CBB) sikeresen befejezte a digitális fizetési tesztet a JPMorgan Onyx nevű blokklánc- és kriptopénz-egységével együttműködve – derül ki a január 6-án közzétett hivatalos közleményből.

A kísérletben két másik nagy intézmény, a manamai székhelyű nemzetközi bank, a Bank ABC és a bahreini nemzeti alumíniumkohó, az Aluminium Bahrain, más néven Alba vett részt.

A teszt lehetővé tette, hogy a Bank ABC valós idejű fizetéseket teljesítsen az Alba amerikai partnerei számára a JPM Coin, egy blokklánc-alapú fizetési rendszer és az amerikai dollárhoz kötött stabilcoin segítségével.

A közlemény szerint a kísérlet felügyeletét a CBB látta el.

Rasheed Al Maraj, a CBB kormányzója elmondta, hogy a bahreini kormány számára a kísérlet kulcsfontosságú volt a hagyományos, határokon átnyúló fizetési ágazatban meglévő hatékonysági hiányosságok kezelése és potenciális megszüntetése szempontjából.

„Örömmel jelentjük be a teszt sikerét, amely összhangban van azzal az elképzelésünkkel és stratégiánkkal, hogy a királyság pénzügyi szolgáltatási ágazatában érdekelt felek számára nyújtott képességeket új és úttörő technológiák felhasználásával fejlesszük és gazdagítsuk” – mondta Al Maraj.

A CBB már korábban nyilvánosságra hozta a JPM Coin 2021 májusában történő tesztelésének terveit. Akkor kijelentette, hogy a kísérlet potenciálisan kiterjedhet a központi banki digitális valuta fejlesztésére is.

Az eredetileg 2019-ben bejelentett JPM Coin kereskedelmi forgalomba kerülése 2020 októberében kezdődött.

A befektetési bank aktívan népszerűsítette blokklánc-technológiáját globális felhasználásra. Partnerséget kötött ezenfelül Szingapúr legnagyobb bankjával, a DBS-szel egy blokkláncfizetési rendszer kísérleti kipróbálására.

A JPMorgan korábban a Liink blokklánc-technológiáját az Indiai Állami Bank rendelkezésére bocsátotta a tranzakciós költségek csökkentése és a határokon átnyúló fizetések javítása érdekében.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Olvastad már? Hatalmas mainstream siker lett a Bored Ape Yacht Club

Forrás: cointelegraph.com