A bahreini központi bank a JPMorgan blokklánc-technológiáit vizsgálja

-

Bahrein a legújabb ország, amely a JPMorgan amerikai befektetési bank blokklánc-technológiáját vizsgálja. Az ország központi bankja a JPMorgan saját fejlesztésű digitális valutáját próbálja ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bahreini központi bank (CBB) sikeresen befejezte a digitális fizetési tesztet a JPMorgan Onyx nevű blokklánc- és kriptopénz-egységével együttműködve – derül ki a január 6-án közzétett hivatalos közleményből.
A kísérletben két másik nagy intézmény, a manamai székhelyű nemzetközi bank, a Bank ABC és a bahreini nemzeti alumíniumkohó, az Aluminium Bahrain, más néven Alba vett részt.
A teszt lehetővé tette, hogy a Bank ABC valós idejű fizetéseket teljesítsen az Alba amerikai partnerei számára a JPM Coin, egy blokklánc-alapú fizetési rendszer és az amerikai dollárhoz kötött stabilcoin segítségével.

A közlemény szerint a kísérlet felügyeletét a CBB látta el.
Rasheed Al Maraj, a CBB kormányzója elmondta, hogy a bahreini kormány számára a kísérlet kulcsfontosságú volt a hagyományos, határokon átnyúló fizetési ágazatban meglévő hatékonysági hiányosságok kezelése és potenciális megszüntetése szempontjából.

„Örömmel jelentjük be a teszt sikerét, amely összhangban van azzal az elképzelésünkkel és stratégiánkkal, hogy a királyság pénzügyi szolgáltatási ágazatában érdekelt felek számára nyújtott képességeket új és úttörő technológiák felhasználásával fejlesszük és gazdagítsuk” – mondta Al Maraj.

A CBB már korábban nyilvánosságra hozta a JPM Coin 2021 májusában történő tesztelésének terveit. Akkor kijelentette, hogy a kísérlet potenciálisan kiterjedhet a központi banki digitális valuta fejlesztésére is.
Az eredetileg 2019-ben bejelentett JPM Coin kereskedelmi forgalomba kerülése 2020 októberében kezdődött.

A befektetési bank aktívan népszerűsítette blokklánc-technológiáját globális felhasználásra. Partnerséget kötött ezenfelül Szingapúr legnagyobb bankjával, a DBS-szel egy blokkláncfizetési rendszer kísérleti kipróbálására.
A JPMorgan korábban a Liink blokklánc-technológiáját az Indiai Állami Bank rendelkezésére bocsátotta a tranzakciós költségek csökkentése és a határokon átnyúló fizetések javítása érdekében.

Olvastad már? Hatalmas mainstream siker lett a Bored Ape Yacht Club

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!