Tovább őrli a kereskedők idegeit a bitcoin

-

A hosszú távú bitcoin árfolyam-előrejelzések ellentétben állnak a jelenlegi status quóval, mivel a vételi célok 47.000 dollárra csökkentek.
A bitcoin (BTC) december 2-án ismét csalódást okozott, mivel a piacok végignézték, ahogy a 60.000 dollár elleni újabb támadás vereséggel végződik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Semmi sem változott”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD csütörtökön ismét 57.000 dolláron állt, miután 24 óra alatt komoly volatilitásokat könyvelt el.
A pár rövid időre elérte az 59.000 dollárt a Wall Street nyitására az előző napon, ez azonban nem tudott kitartani, mivel az újabb makro kiváltó okok ismét lefelé billentették a hangulatot.
A bitcoin így a részvényekkel összhangban esett, és úgy tűnt, hogy a koronavírus omicron mutációjával kapcsolatos folyamatos aggodalomra reagált. Az S&P 500 1,2%-os csökkenéssel zárta a napot.
Mivel a kriptopiacokat a frusztráció érzése hatotta át, az elemzők megragadták az alkalmat, hogy ismét hosszabb távú perspektívát érvényesítsenek.
„Ez nagyon egyszerű. 60.000 dollár alatt továbbra is óvatos/medvés maradtam, mivel szeretném, ha ez a terület megfordulna” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„A vételek tekintetében figyelemre méltó szintek; $53K-54K zóna és $47-50K zónák a bitcoin esetében. Mikor érdemes altcoinokat vásárolni? December. Semmi sem változott az elmúlt hetekben.”

Ezeket a vételi célpontokat a ciklus bikás csúcsára vonatkozó újbóli előrejelzések kísérték, amelyek – akárcsak idén áprilisban – a BTC/USD árfolyamát akár 400.000 dollárra jósolják.


TechDev elemző, aki a kéthetes grafikon Fibonacci-szintjeit szemlélte, szintén „egy újabb alkalomnak nevezte a csütörtöki napot, hogy kizoomoljunk”.

A nyílt érdeklődés továbbra is az eddigi csúcsok közelében marad

A tőzsdéken a nyílt érdeklődés eközben továbbra is aggodalomra adott okot az árfolyamhoz viszonyított puszta volumene miatt.
A Glassnode láncelemző cég adatai szerint a  bitcoinalapú határidős ügyletek nyílt érdeklődése nemrég elérte történelme második legmagasabb szintjét, és megközelítette az áprilisi rekordot.

„Egy bizonyos ponton ez a nyílt érdeklődés ki fog öblítődni egyik vagy másik irányba” – kommentálta William Clemente elemző.


A finanszírozási ráták csütörtökön többnyire semlegesek voltak a tőzsdéken.

Olvastad már? Kinyíltak a decemberi piacok, a bitcoin tovább célozza a 60 ezret

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!