Az alapkezelők szerint a bitcoin jobb értékőrző, mint az arany

-

Egyre nagyobb számú alapkezelő vélekedik úgy, hogy az arany helyett a bitcoin a jobb értéktároló, és, hogy a kriptopénz jobban használható az infláció ellen.
A különböző intézmények és alapok menedzserei között érezhetően növekszik a bitcoin népszerűsége, egyesek szerint hosszú távon „akár tízszer jobb értékőrző is lehet”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Galaxy Digital harmadik negyedéves jelentésében Mike Novogratz úgy fogalmazott, a bitcoin mostanra jobb értékőrző lett, mint az arany.

„Az arany nagyon jól működött ezen a téren, de a bitcoin egyértelműen felülmúlja. Egyszerűen jobb értéktároló, egyre jobban gyorsul az elfogadási arány növekedése. Mostanra nagyjából már kétszáz millióan vannak a világot behálózó ökoszisztémájában, és a növekedés nem lassul.”

Anthony Scaramucci, a Skybridge Capital alapítója szintén ezen a véleményen van. Szerinte a bitcoin túl is fogja lépni az aranyat, hiszen a kriptopénz még nagyon korai fázisban van csak.

Tekintve, hogy az árfolyama szerinte könnyen elérheti a félmillió dollárt is, a befektetőknek mihamarabb be kellene lépniük a piacra.

„Hosszabb időtávon akár tízszer olyan jó is lehet, mint az arany. Nem lennék meglepve, ha az arany lineáris skálája helyett a bitcoin inkább exponenciálisan növekedne.”

Paul Tudor Jones szintén a híres, elismert befektetési alapkezelők közé tartozik, és ő szintén a bitcoint választja arany helyett, mivel a mostani gazdasági környezetben jobban véd az infláció ellen.

„A kriptónak megvan a maga helye. A mostani futamban pedig egyértelműen legyőzi az aranyat. Rá fogadnék.”

A JPMorgan egy októberi beszámolójában írta le, hogy az intézmények érezhető arányban cseréli le az aranyukat bitcoinra.

Mindezt vélhetően azért, mert úgy vélik, jobban védekezhetnek vele az infláció ellen.
Szeptemberben a nyíltan bitcoin-párti MicroStrategy fogalmazott úgy, hogy mikor az arany helyett a bitcoint választották, egy „több milliárd dolláros hibát” sikerült elkerülniük.
A cég mostanra 114 ezer bitcoint birtokol, és az ügyvezető Michael Saylor szerint a bitcoin 100 billió dolláros eszközosztállyá fog válni.

„Nem vitás, hogy a bitcoin befut, az arany pedig veszíteni fog. Az aranyat még ebben az évtizedben lecseréli a digitális arany.”

A Goldman Sachs egyik vezetője ennél is merészebbet mondott, ahogyan az ezüstöt a szegény ember aranyának nevezik, úgy „az aranyat pedig a szegény ember kriptójának fogják hívni”.

Olvastad már? Ellenállássá válik a 60.000 dollár – 5 dolog, amire érdemes figyelni a héten

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!