Hamarosan újraindíthatja a kriptofizetések támogatását a Tesla

-

A Tesla úgy véli, hogy a kriptovaluták hosszabb távon a készpénz „likvid alternatívájává” válhatnak.
A Tesla, a Dogecoin-szószóló Elon Musk által vezetett elektromosjármű-gyártó, utalt arra, hogy hamarosan újra támogatni fogja a kriptovalutás fizetéseket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott szeptemberi negyedéves jelentésében a cég elmondta, hogy „a jövőben újraindíthatja a kriptovalutákban történő tranzakciók gyakorlatát”, ami arra utal, hogy a Tesla a digitális eszközökkel végrehajtott vásárlások támogatásának újraindítására törekszik.
A vállalat azt is kifejtette, hogy hosszú távon hisz a kriptoeszközökben mint értéktárolókban és fizetési eszközökben, majd kijelentette:

„Hiszünk a digitális eszközök hosszú távú potenciáljában, mind befektetésként, mind pedig a készpénz likvid alternatívájaként”.

A Tesla korábban, idén január és március között fogadott először bitcoint fizetőeszközként az elektromos járművek vásárlásakor.
A lépés a Tesla szélesebb körű Bitcoin-felkarolásának részeként történt – a cég 2021 első negyedévében 1,5 milliárd dollár értékben fektetett be vagyonából a BTC-be is.

A Bitcoin támogatása azonban gyorsan a polcra került, miután a céget kritikák érték, amiért a BTC-t támogatta annak ellenére, hogy a proof-of-work bányászat negatív hatással van a környezetre.
Júniusban Elon Musk vezérigazgató jelezte, hogy a Tesla fontolóra veszi a Bitcoin-fizetések támogatásának folytatását, amint a Bitcoin hálózati hashrátájának legalább felét megújuló energiákból szolgáltatják majd.
A jelentés azon hírek közepette született, hogy a Tesla piaci kapitalizációja meghaladta az 1 billió dollárt, miután mérföldkőnek számító megállapodást kötött a Hertz autókölcsönző céggel.

A Tesla részvényeinek árfolyama is mintegy 1 ezer dollárral emelkedett.
A Shiba Inu Coin-tulajdonosok legnagyobb megdöbbenésére Elon Musk a hétvégén azt tweetelte, hogy csak Bitcoin, Ethereum és Dogecoin van a birtokában.
Hétfőn a Shiba Inu Holder Twitter-felhasználó tweetelt Elon Musknak, hogy megkérdezze, mennyi SHIB-et tart, amire Musk így válaszolt: „egyet sem”.

„Kíváncsiságból szereztem néhány ascii hash stringet, aminek a neve ‘Bitcoin, Ethereum & Doge’. Ennyi”tette hozzá.

Olvastad már? 20%-ot zuhant a Shiba Inu token, miután Elon Musk kijelentette, hogy nem SHIB-tulajdonos

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

20 év börtönre számíthatnak az Ace Exchange csalási botrányának gyanúsítottjai Tajvanon

A tajvani ügyészek 20 éves börtönbüntetést javasolnak a Ace Exchange kriptotőzsdével kapcsolatos csalási és pénzmosási ügy fő gyanúsítottjai számára. A vádlottak között szerepel David Pan,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!