A SHIB gyorsan 20%-ot zuhant, mivel a Tesla vezérigazgatója és a Dogecoin nagy szószólója, Elon Musk bejelentette, hogy nem tulajdonosa egyik kutyás érmének sem.

A Shiba Inu (SHIB), a nemrégiben szárnyaló Dogecoin-ihlette ERC-20 érme két óra alatt 20%-os visszaesést szenvedett el, mivel a Tesla alapítója és hipotetikus DOGEávezérigazgatója, Elon Musk a Twitteren bejelentette, hogy nem rendelkezik egyetlen Shiba Inu tokennel sem.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A visszalépés azután következett be, hogy a SHIB vasárnap a korábbi történelmi csúcsát meghaladva 0,000044 dolláron egy helyi csúcsot jelölt meg, miután október eleje óta több mint 500%-os ralit produkált.

A token bullish árfolyamakciója közepette a ShibaInuHodler Twitter-felhasználó megkérdezte Muskot, hogy mennyi SHIB-et tart, mire Musk azt válaszolta:

„Semennyit”.

Miközben a SHIB-eladók már a token helyi csúcsán kivették a profit nagy részét, a SHIB gyorsan további 10%-ot veszített, és nagyjából fél órával Musk válaszát követően 0,000035 dolláron kereskedték. A SHIB azóta 0,000035 és 0,00004 dollár között ingadozik.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A SHIB befektetőinek reakciói Musk megjegyzéseire változatosak voltak, ShibaInuHodler azt javasolta, hogy Musknak be kellene fektetnie néhány Shiba Inu tokenbe.

Mások kritizálták ShibaInuHodlert, amiért elkötelezte Muskot, Shibalaskan pedig arra kérte őket, hogy „pls hagyjátok abba a hírességek zaklatását, amikor a közösség jól boldogul az ilyen ostobaságok nélkül is”.

A kutyás token drámája akkor következett be, amikor Musk visszatért a Twitterre, hogy a Dogecoin (DOGE) erényeit hirdesse.

Vasárnap a SpaceX alapítója a következőket tweetelte:

„Sok ember, akivel a Tesla gyártósorain beszéltem, vagy aki a SpaceX-nél rakétákat épít, rendelkezik Dogeekkal. Ők nem pénzügyi szakértők vagy Szilícium-völgyi technológusok. Ezért döntöttem úgy, hogy támogatom a Doge-t – úgy éreztem, ez az emberek kriptója.”

Olvastad már? Amerika első Bitcoin ETF-je fel akarja oldani a kereskedési korlátozásokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.