Kazahsztán új energiadíjakat vezet be a kriptobányászok számára 2022-ben

-

Az új törvény 2022 januárjától további adóterhet vezet be a kriptobányászok által felhasznált villanyáramra.
Mivel Kazahsztán egyre népszerűbbé válik a kriptopénzbányászat tekintetében, az ország elnöke új törvényt írt alá, amely extra adót vezet be a kriptobányászok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Kazah Köztársaság elnöke, Kassym-Jomart Tokajev nemrég írt alá egy új törvényt, amely kiegészítő adóterhet vet ki az országban működő kriptobányászok által felhasznált energiára.
Az új díjak 2022 januárjától lépnek hatályba.
A Kursiv helyi hírügynökség szerint az új törvény a kriptovaluta-bányászok által felhasznált villanyra kilowattóránként 1 kazah tenge (0,00233 dollár) kiegészítő díjat vezet be.
A kiegészítő illeték a nemzeti adótörvénykönyv kriptobányászokat érintő törvénymódosításainak sorába illeszkedik. A kazah parlament június közepén fogadta el a törvényjavaslatot.
Albert Rau, a gazdasági reformokkal és regionális fejlesztéssel foglalkozó bizottság elnöke elmondta, hogy az új jogszabály fő célja a kriptobányászat szabályozása és „kivezetése az árnyékból”.
Rau Kazahsztán korábbi befektetési és fejlesztési miniszterhelyettese, és állítólag ő az új törvénykezdeményezés szerzője.
Kazahsztán a közelmúltban a kriptopénzbányászat egyik fő célpontjává vált. A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index adatai szerint a teljes Bitcoin hashrátát tekintve Kazahsztán a negyedik legnagyobb ország a világon Kína, az Egyesült Államok és Oroszország után.
Forrás: Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a kínai kriptobányászati óriások, mint például a Canaan, a kínai hatóságok kriptobányászat elleni szigorítása közepette Kazahsztánba helyezték át működésüket.
A BTC.com, a nagy kínai bányászpool szintén sikeresen áttelepítette bányászai egy részét Kazahsztánba június végén.

Olvastad már? Véletlen egybeesés? A bitcoin az utóbbi időben kedden mutat fordulópontokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!