További 13.005 bitcoint vásárol a MicroStrategy

-

A cég tavaly augusztusban kezdett el bitcoint vásárolni, most tovább növeli befektetéseit.
A MicroStrategy üzletiintelligencia-cég 13.005 Bitcoint (BTC) vásárolt – közölte Michael Saylor vezérigazgató tegnap  egy tweetben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cégnek így már összesen több mint 105.000 Bitcoin van a birtokában.

„A MicroStrategy további 13.005 bitcoint vásárolt ~489 millió dollárért, bitcoinonként ~37.617 dolláros átlagáron” – tweetelte Saylor, hozzátéve: „6/21/21-től #hodl ~105,085 bitcoint vásároltunk ~2.741 milliárd dollárért ~26.080 dollár/bitcoin átlagáron”.


A lépés azt követően történt, hogy a MicroStrategy a hónap elején bejelentette 400 millió dollár értékű átváltható kötvény kibocsátását, amelynek teljes bevételét Bitcoinba fektetik vissza.
A kötvényt több mint 100 millió dollárral túljegyezték, így a Bitcoinra szánt összeg 500 millió dollárra duzzadt.

Bitcoin-ámokfutás

Az üzletielemző-cégként alapított MicroStrategy most a Bitcoin-vásárlásait a két „alapvető” üzleti stratégia egyikeként tünteti fel.

„Vásároljunk és tartsunk bitcoint, amelyet megbízható értéktárolónaknak tekintünk, amely egy robusztus, nyilvános, nyílt forráskódú, szuverén monetáris politikától független architektúrára épül” – áll a vállalat mai sajtóközleményében.

Közben a Bitcoin-vásárlási hullám még nem ért véget.
Amint arról a Kriptoworld a hónap elején beszámolt, a MicroStrategy több mint 1 milliárd dollárnyi részvényt szeretne eladni, és a bevételt „általános célokra” fordítani – ezek egyike lehet, hogy még több Bitcoin vásárlása.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: StreamBase

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!