Charles Hoskinson: az Ethereum felül fogja múlni a Bitcoint

-

A Bitcoin túl lassú az Ethereumhoz és más proof-of-stake hálózatokhoz képest – érvelt a Cardano alapítója, Charles Hoskinson.
Az IOHK vezérigazgatója és az Ethereum társalapítója, Charles Hoskinson azzal érvelt, hogy a Bitcoin a lassúsága miatt jelentős versenyhátrányban van, és a proof-of-stake hálózatok egyszer túl fogják szárnyalni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cardano alapítója egy ötórás podcastban, amelyet Lex Fridman informatikussal és AI-kutatóval folytatott, azzal érvelt, hogy a proof-of-stake hálózatok nagyobb sebességet és funkcionalitást kínálnak, mint az eredeti kriptopénz, és kijelentette:

„A Bitcoin problémája az, hogy annyira lassú – olyan, mint a múlt nagyszámítógépes programozása. Az egyetlen ok, amiért még mindig létezik, az az, hogy olyan sokat fektettek a fenntartásába”.

„Frissíteni kell azt az átkozott dolgot!” kiáltott fel Hoskinson a Bitcoin mögöttes Proof-of-Work konszenzusmechanizmusára utalva, hangsúlyozva, hogy a Bitcoin programozási hasznossága elmarad a versenytársakétól.
Hoskinson kritizálta a Bitcoin-közösséget is, amiért ódzkodik a kriptopénz alaprétegén túli innovációtól, és a Bitcoin második rétegének skálázási megoldásait is „rendkívül törékenynek” nevezte.

„Ez [a Bitcoin] a saját maga legnagyobb ellensége. Megvan a hálózati hatása, megvan a márkaneve, megvan a szabályozási jóváhagyása. De, nincs mód a rendszer megváltoztatására, még a rendszer nyilvánvaló hátrányainak kijavítására sem”.

A Cardano alapítója azonban azzal érvelt, hogy az Ethereum a Bitcoin hálózatával vetekszik, de fürge, az evolúciót felvállaló fejlesztési kultúrával rendelkezik.

„Ami igazán klassz, hogy az Ethereum nem szenved ettől a problémától […] eljutott arra a pontra, ahol ugyanolyan hálózati hatása van, mint a Bitcoinnak, de a közösségnek teljesen más kultúrája van, szeretnek fejlődni és frissíteni” – tette hozzá.

„Ha csak e két rendszer között kellene fogadnom, tízből kilencszer azt mondanám, hogy az Ethereum nyeri a harcot a Bitcoin ellen”.

Hoskinson azonban elismerte, hogy a kriptodominanciáért folytatott harc „sokkal összetettebb játék”, mint a Bitcoin és az Ethereum közötti verseny, és azt állította, hogy számos más blokklánc verseng most a jelentős blokkláncpiaci részesedésért, nem meglepő módon többek között a Cardanót is megnevezve.

Olvastad már? 3 ok, amiért az ethereum rövid távon alulteljesítheti a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!