Michael Saylor nem csak Bitcoin maximalista: Mindenkinek van helye

-

A MicroStrategy vezérigazgatója úgy látja, hogy az Ethereum komoly versenytársa lehet a pénzügyi iparágnak.
A MicroStrategy vezetőjének, Michael Saylornak a Bitcoinon kívül más kriptovalutáknak is van helye a szívében – árulta el a milliárdos a CNBC Fast Money című műsorának egyik epizódjában, amelyben kifejtette véleményét az iparágról és arról, hogy miben látja a jövőt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC vezető riporterének, Courtney Reagannek kedden adott interjúban Saylort először arról kérdezték, hogy miért vásárol folyamatosan BTC-t a szoftvercég.
A kérdés a vállalat június 14-i bejelentésére utalt, miszerint akár 1 milliárd dollár értékű részvényt is eladhatnak további bitcoinok felvásárlása érdekében.
Saylor a Bitcoint „digitális aranyként jellemezte egy nagy technológiai hálózaton”, és azt jósolta, hogy világszerte több milliárd ember fogja elfogadni.
Az interjú talán legérdekesebb megjegyzései azonban akkor hangzottak el, amikor a Fast Money társműsorvezetője, Guy Adami a „Bitcoin maximalizmus” témáját vette elő, miután rákeresett a kifejezésre a Google-ben.


Megkérdezte Saylor gondolatait az Ethereumról, és arról érdeklődött, hogy van-e hely a cég stratégiájában az ETH számára is.
Saylor azt mondta, hogy a Bitcoint „digitális tulajdonnak”, a legértékesebb és legdominánsabb hálózatnak tekinti, és az ökoszisztéma alapjaként jellemezte:

„Gondoljunk rá úgy, mint a kiber-Manhattan gránittömbjeire. Aztán ott van a tether és a stablecoinok, ezek pénzpiacok akarnak lenni a kibertérben … Aztán ott vannak a digitális alkalmazások, mint az Ethereum”.

Hozzátette, hogy „az Ethereum dematerializálni akarja a JP Morgan épületét, valamint a banki intézményt és az összes tőzsdét”.
Azt állította, hogy van helye a különböző kriptoeszközöknek, hozzátéve: Úgy gondolom, hogy ahogy a piac elkezdi megérteni ezeket a dolgokat, mindenkinek meglesz a helye”.
A szoftvercég vezérigazgatója azonban nem utalt arra, hogy a vállalat a közeljövőben lépéseket tenne az Ethereum vagy más kriptoeszközök felvásárlására.
Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott hétfői bejelentésében a MicroStrategy közölte, hogy értékpapír-kibocsátást indítana, amely lehetővé tenné, hogy idővel akár 1 milliárd dollárnyi részvényt értékesítsen.

Június 9-én a cég bejelentette, hogy befejezte az 500 millió dolláros, biztosított kötvénykibocsátását, és közölte, hogy a bevételt további Bitcoin-vásárlására kívánja fordítani.
Saylor 1,2 millió Twitter-követője körében végzett közvélemény-kutatásban vázolta fel elgondolását, amelyben azt kérdezte tőlük, hogy szerintük a BTC árfolyama a következő hét évben meghaladja-e a 6,125%-ot (ennyit kell a MicroStrategynek a kötvényvásárlóknak visszafizetnie az adott időszakban).


A 110.000 válaszadó 90 százaléka szavazott igennel a cikk írásakor.
A Bitcoin Treasuries jelentése szerint a MicroStrategy jelenleg 92.079 BTC-t birtokol, ami jelenlegi árfolyamon 3,68 milliárd dollárt ér.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: MicroStrategy

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!