Hollandiának szabályoznia kellene a kriptót ahelyett, hogy betiltaná, mondja a pénzügyminiszter

-

Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter biztos abban, hogy a felügyelet hatékonyabb, mint a kriptó teljes betiltása.
A kriptopénzek betiltása nem a megfelelő megoldás Hollandia számára – jelentette ki az ország pénzügyminisztere, miután egy helyi tisztviselő a kriptók teljes betiltását követelte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hollandiának szabályoznia kellene a kriptopénzpiacot ahelyett, hogy teljesen megtiltaná állampolgárainak a kriptó használatát – jelentette ki Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter a NU.nl helyi hírügynökség pénteki jelentése szerint.
A tisztviselő ennek ellenére elismerte a kriptopiaccal kapcsolatos bizonyos kockázatokat, és állítólag azt mondta, hogy megérti a Holland Gazdasági Elemzési Hivatal igazgatója, Pieter Hasekamp által felvetett aggodalmakat.
A miniszter hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú a virtuális eszközök szolgáltatóira vonatkozó megfelelő szabályok biztosítása az olyan kérdések körüli kockázatok csökkentése érdekében, mint például a pénzmosás.

„Az én megfigyelésem most az, hogy a felügyelet hatékonyabb, mint a teljes tilalom Hollandiában” – jelentette ki Hoekstra, aki állítólag megjegyezte, hogy fontos a kriptopiac európai szintű felügyelete.

Hoekstra azt is megemlítette, hogy már 2017-ben figyelmeztetést adott ki a kriptovalutával kapcsolatos kockázatokkal kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a kriptobefektetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a kriptóra tett fogadásaik „teljes mértékben a saját költségükre és kockázatukra történnek”.

„Ez most nagyon jól megy, de láttunk már nagy zuhanásokat és csúcsokat is az út során” – mondta Hoekstra 2017 novemberében, alig néhány héttel azelőtt, hogy a Bitcoin (BTC) decemberben a történelme során először elérte a 20.000 dollárt.

Kapcsolódó: Egy holland tisztviselő a Bitcoin teljes betiltására szólít fel

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hasekamp egy június 11-i cikkében amellett érvelt, hogy a holland kormánynak azonnali teljes tilalmat kell bevezetnie a Bitcoin bányászatra, kereskedésre és birtoklására.

Az általános kriptoellenes érveket idézte, azt állítva, hogy a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták nem képesek betölteni a pénz három funkciójának egyikét sem, mint számlaegység, fizetőeszköz vagy értékmegőrző.
A világ legnagyobb Bitcoin-kritikusai közül néhányan, mint például Nouriel Roubini díjnyertes közgazdász, már elismerték, hogy a Bitcoin képes értékmegőrzőként szolgálni, ami a pénz egyik fő funkciója a számlaegység és a fizetőeszköz mellett.

Olvastad már? Így lehet a Bitcoin közelgő halálkeresztje egy ellentétes irányú vételi jelzés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!