Egy Bitcoin-bányászati gyártó Kazahsztánban terjeszkedik

-

A Canaan – egy Bitcoin-bányászati ​​hardvergyártó – létrehozta első tengerentúli központját Kazahsztánban.

Az eddig Kínában működő Bitcoin-bányászgépgyártó, a Canaan első tengerentúli központját Kazahsztánban hozta létre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég tervei szerint a központ bizonyos szolgáltatásokkal segíti majd a helyi ügyfeleket az értékesítés után.
Ilyen szolgáltatás például a gép tesztelése, karbantartása, valamint a műszaki szolgáltatásokat és a garanciális szolgáltatások.

„A szolgáltató központ létesítése Kazahsztánban stratégiai jelentőségű az értékesítést követő földrajzi lefedettség bővítésében, valamint a gyorsabb és könnyebb hozzáférés biztosításában a növekvő nemzetközi ügyfélkörünk ellátásához”mondta a The Blocknak a Canaan vezérigazgatója és elnöke, Nangeng Zhang.
Kazahsztáni bányászipar

Kazahsztánnak nagy részesedéssel rendelkezik a kriptobányásziparban más országokkal összehasonlítva.
A Cambridge-i Egyetem adatai szerint Kazahsztán a világ Bitcoin-bányász iparának több mint 6%-át ellenőrzi. Ezzel az ország a negyedik helyen áll a globális ranglistán Kína, az Egyesült Államok és Oroszország mögött.
Érdekes azonban, hogy Kazahsztán részesedése a Bitcoin-bányászati ​​piacon folyamatosan nő. 2019 harmadik negyedévében Kazahsztán az ágazat 1,4%-át birtokolta, így piaci részesedése szerint csak a hatodik helyezett volt, azóta viszont megelőzte Malajziát és Iránt is.

A Canaan sokat profitált a kazahsztáni kriptobányász-boom alatt

A cégnek már áprilisban 2022 végéig elegendő megrendelése volt. 2020 április és október között a pedig a cég részvényének árfolyama közel 1000%-kal emelkedett.
A nagy bányászati cégek költözését Kazahsztánba és sok más országba többen a Kínából történő bányászati ​​kivándorlás első jeleinek tekintik.

Májusban Belső-Mongólia – a bányászok kedvelt régiója az olcsó áram miatt – hatóságai bejelentették, hogy a továbbra is üzemelő bányászok „feketelistára kerülnek” az ország szociális hitelrendszeréből, ami a Bitcoin-bányászat szélesebb körű, országos szintű visszaszorításának eredménye.

Olvastad már? Donald Trump: „A Bitcoin átverésnek tűnik”

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!