Vitalik szerint a proof of stake jelenheti a megoldást az Ethereum környezeti problémáira

-

Az új láncra való áttérés tétje nagy, de aki nem kockáztat, le fog maradni.
Egy pénteki konferencián az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin azzal érvelt, hogy az Ethereum közelgő átállása a proof of stake rendszerre „megoldást” jelenthet a blokklánc növekvő energiafogyasztására, amely mostanában különösen felkeltette a kritikusok érdeklődését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hongkongi StartmeupHK online konferencián adott interjúban Buterin elmondta, hogy bár a proof of stake „még gyerekcipőben jár és kevésbé elismert”, mint az Ethereum jelenlegi proof of work modellje, akár tízezredére csökkentheti a blokklánc energiafogyasztását.
Az utóbbi hónapok során rengeteg kritika érte a blokklánc-technológiát és a Bitcoint a bányászat környezeti hatásai miatt – részben korábbi támogatóktól is.
A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nemrégiben lépett fel nyilvánosan a bitcoinos fizetések kapcsán, és kijelentette, hogy cége nem ösztönözheti a fosszilis üzemanyagok használatát a Bitcoin-bányászaton keresztül.
A Twitteren továbbá a dogecoin fejlesztőit is biztatta, hogy növeljék rendszerük hatékonyságát, több kulcsfontosságú mutató mellett.
Buterin közvetlenül reagált a skálázhatósággal kapcsolatos megjegyzésekre a weboldalán található blogbejegyzésben, és meghatározta a skálázódás problémáit a blokkméret körüli paraméterek egyszerű beállításával.


Május elején Buterin azzal érvelt, hogy a Bitcoin-blokklánc a proof of work mechanizmus használata miatt végül „le fog maradni”, mivel a felhasználók egyre hatékonyabb és környezetbarátibb megoldásokat követelnek – így, állítása szerint „lehetséges”, hogy az Ethereum végül megelőzi a bitcoint és a legnagyobb digitális eszközzé válik.

Buterin alapvetően egyetért a kritikusokkal abban, hogy a blokkláncoknak újabb és hatékonyabb modelleket kell integrálniuk – különösen, amikor a lánc növekszik, és széles körben megbízható számítási hálózattá válik.

„Amit építünk, már nem csak egy játék. Ez egy új korszak fontos része.”

Olvastad már? Költöznek a kínai bányászok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

A tőzsdefelügyelet értékpapírnak minősítheti az Ethereumot

A MicroStrategy vezetője nemrégiben arról spekulált, hogy az SEC értékpapírként fogja kezelni az Ethereumot, a BNB-t, a Solanát, az XRP-t és a Cardanót. Michael Saylor...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!