A Decentrader elemzői szerint a bitcoinnak gyorsan vissza kell szereznie a 37.500 dolláros szintet, az ETH-nak pedig meg kell tartania a 2300 dolláros támaszt, hogy elkerüljék a bikapiacot lezáró, további árfolyameséseket.

A bitcoin ára továbbra is lefelé sántikál, mivel az amerikai kereskedők a május 31-i emlékezet napja nemzeti ünnep alkalmából BTC helyett BBQ-ból vásároltak be, és a szabályozott határidős és opciós piacok, mint a CME, a hétvégén zárva tartanak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, miszerint annak ellenére, hogy a bitcoinbikák május 29-én a kora reggeli órákban rövid kísérletet tettek a kriptopénz értékének 37.000 dollár fölé emelésére, az árfolyam 34.000 dollár alá zuhant, mivel a feljebb lépéshez szükséges támasz nem mutatkozott meg.

Az ether árfolyama majdnem ugyanúgy alakult, mint a BTC-é: a 2500 dollár fölé való kitörési kísérlet kemény ellenállásba ütközött, ami az altcoin árfolyamát 2300 dollárig nyomta le.

37.000 dollár vagy semmi

Filbfilb, a Decentrader társalapítójának elemzése szerint a bitcoin árfolyammozgása a piac zavarának egyik fő forrása, mivel továbbra is messze van a 20 hetes mozgóátlagtól (WMA), „amely jellemzően a határvonal a bitcoin áralakulásában a tekintetben, hogy bika- vagy medvepiacon tartózkodik-e, és mint ilyen, a forgatókönyv továbbra is medvés a bitcoin számára”.

Az elemző a továbbiakban azt állította, hogy ha a bitcoin képes szilárd támaszt találni az alacsony, 30.000 dolláros tartományban, akkor a 20 WMA fő ellenállási zónává válhat a feljebb lépésre tett kísérletek során.

Filbfilb szerint:

„Egy csökkenés valószínűleg az alacsony 20.000 dolláros szintet, vagy a 78,6%-os retracementet tenné valószínű célponttá. Mint ilyen, a következő hét ármozgása különösen fontos”.

Ezen a ponton a filbfilb szerint kulcsfontosságú, hogy a BTC visszaszerezze a 37.500 dollárt, „hogy elkerülje a heti támasz újratesztelését”.

Amennyiben a bitcoinnak sikerülne ralit produkálnia és 40.000 dollár fölé törnie, filbfilb a 45.500 és 46.500 dollár közötti korábbi támasz/ellenállás zónát jelölte meg úgy, mint a következő ellenállási területet, amelyet le kell majd küzdeni.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az ether határa 2300 dollár környékén húzódik

Az ether valamivel jobban teljesített, mint a BTC, miután a 61,8%-os retracementig visszavásárolták, ezzel az árfolyam képes volt visszapattanni a 20 WMA fölé, de végül a 3000 dolláros „kritikus pivot árat” már nem sikerült elérnie, mivel a lendülete kifulladt.

Filbfilb a 2300 dollárt jelölte meg az ether fontos támaszterületeként, amelyet meg kell tartani, ha a bikák lendületet akarnak gyűjteni a 3000 dolláros szint fölé történő törési kísérlethez és a 3300 dolláros szint újrateszteléséhez – ez a forgatókönyv azonban nagymértékben „a Bitcoin erejétől függ”.

Összességében az elemző arra számít, hogy az ether minden felfelé irányuló mozgásban felül fogja múlni a BTC-t, és „legalább a medvés mozgásoknak megfelel” majd.

Mint mondta:

“A szemek egyelőre a bitcoinra szegeződnek, hogy lássuk, sikerül-e tartani a mélypontokat a hétvége során, különös figyelmet fordítva a 200 DMA környékére, amely jelenleg a legfontosabb mérőszámot jelenti a bikák számára”.

(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Nem ért még véget a bikafutam


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂