A Decentrader elemzői szerint a bitcoinnak gyorsan vissza kell szereznie a 37.500 dolláros szintet, az ETH-nak pedig meg kell tartania a 2300 dolláros támaszt, hogy elkerüljék a bikapiacot lezáró, további árfolyameséseket.

A bitcoin ára továbbra is lefelé sántikál, mivel az amerikai kereskedők a május 31-i emlékezet napja nemzeti ünnep alkalmából BTC helyett BBQ-ból vásároltak be, és a szabályozott határidős és opciós piacok, mint a CME, a hétvégén zárva tartanak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, miszerint annak ellenére, hogy a bitcoinbikák május 29-én a kora reggeli órákban rövid kísérletet tettek a kriptopénz értékének 37.000 dollár fölé emelésére, az árfolyam 34.000 dollár alá zuhant, mivel a feljebb lépéshez szükséges támasz nem mutatkozott meg.

Az ether árfolyama majdnem ugyanúgy alakult, mint a BTC-é: a 2500 dollár fölé való kitörési kísérlet kemény ellenállásba ütközött, ami az altcoin árfolyamát 2300 dollárig nyomta le.

37.000 dollár vagy semmi

Filbfilb, a Decentrader társalapítójának elemzése szerint a bitcoin árfolyammozgása a piac zavarának egyik fő forrása, mivel továbbra is messze van a 20 hetes mozgóátlagtól (WMA), „amely jellemzően a határvonal a bitcoin áralakulásában a tekintetben, hogy bika- vagy medvepiacon tartózkodik-e, és mint ilyen, a forgatókönyv továbbra is medvés a bitcoin számára”.

Az elemző a továbbiakban azt állította, hogy ha a bitcoin képes szilárd támaszt találni az alacsony, 30.000 dolláros tartományban, akkor a 20 WMA fő ellenállási zónává válhat a feljebb lépésre tett kísérletek során.

Filbfilb szerint:

„Egy csökkenés valószínűleg az alacsony 20.000 dolláros szintet, vagy a 78,6%-os retracementet tenné valószínű célponttá. Mint ilyen, a következő hét ármozgása különösen fontos”.

Ezen a ponton a filbfilb szerint kulcsfontosságú, hogy a BTC visszaszerezze a 37.500 dollárt, „hogy elkerülje a heti támasz újratesztelését”.

Amennyiben a bitcoinnak sikerülne ralit produkálnia és 40.000 dollár fölé törnie, filbfilb a 45.500 és 46.500 dollár közötti korábbi támasz/ellenállás zónát jelölte meg úgy, mint a következő ellenállási területet, amelyet le kell majd küzdeni.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

Az ether határa 2300 dollár környékén húzódik

Az ether valamivel jobban teljesített, mint a BTC, miután a 61,8%-os retracementig visszavásárolták, ezzel az árfolyam képes volt visszapattanni a 20 WMA fölé, de végül a 3000 dolláros „kritikus pivot árat” már nem sikerült elérnie, mivel a lendülete kifulladt.

Filbfilb a 2300 dollárt jelölte meg az ether fontos támaszterületeként, amelyet meg kell tartani, ha a bikák lendületet akarnak gyűjteni a 3000 dolláros szint fölé történő törési kísérlethez és a 3300 dolláros szint újrateszteléséhez – ez a forgatókönyv azonban nagymértékben „a Bitcoin erejétől függ”.

Összességében az elemző arra számít, hogy az ether minden felfelé irányuló mozgásban felül fogja múlni a BTC-t, és „legalább a medvés mozgásoknak megfelel” majd.

Mint mondta:

“A szemek egyelőre a bitcoinra szegeződnek, hogy lássuk, sikerül-e tartani a mélypontokat a hétvége során, különös figyelmet fordítva a 200 DMA környékére, amely jelenleg a legfontosabb mérőszámot jelenti a bikák számára”.

(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Nem ért még véget a bikafutam


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂