Nem ért még véget a bikafutam

-

A BTC mostani viselkedése sokakat megijesztett, de tényleg ekkora lenne a baj? A szakértők szerint bár az árfolyam nagyot esett, egyáltalán nem fogyott ki a gőz.
A legutóbbi korrekció sokak számára ijesztőnek számít, főleg az újoncoknak. Vannak, akik a kriptotél újbóli feltűnésétől tartanak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoin olyan jeleket mutat, mintha az alig elkezdődött bikafutam a végéhez ért volna, hiszen az eddigi történetének a legnagyobb visszahúzódását láthattuk most.
A legtöbb szakértő szerint viszont még bőven benne vagyunk az emelkedő ciklusban, és ebben a visszaesésben semmi rendkívüli nem volt.
A kanadai tőzsdén elérhető egyik bitcoin ETF kiadója, a Torontoban működő 3iQ ügyvezetője, Fred Pye elmondta, még nem jött el a medvepiac, de a tavaly év végén kezdődött hirtelen felfutás egyszerűen fenntarthatatlan volt.
Ráadásul ugyanez játszódott le kicsit korábban a tech-részvényekkel is, ez a piacon normális.

„Ez a visszahúzódás főleg Kína érdeme, ők nagyon szerették volna, ha megtörténik. A piac persze mindenképpen akar okokat találni. Mikor 10 ezerről felment 60 ezerre, néhány hónap alatt, látszólag megalapozatlanul, már lehetett tudni, hogy ez így nem fenntartható.”

A Quantum Economics elnökhelyettese, Charles Bouvaird is hasonló nézeteket vall. Szerinte sem jött vissza a kriptotél, az ehhez hasonló visszahúzódások pedig várhatóak voltak, és ezután is várhatóak lesznek.
Az esés egyik katalizátora Elon Musk lehetett, hiszen bejelentette, hogy a továbbiakban nem lehet nálunk bitcoinnal fizetni az autókért.

Legalábbis amíg nem rendeződik az energiafelhasználás kérdése, hiszen ő is ezt a mostanában elterjedt kritikát nevezte meg, mint okot.
A piac emiatt kicsit öösszezavarodott, legalábbis erre jutottak a Glassnode elemzői. Egyesek már ekkor eladásba kezdtek, a félelem viszont felerősödött, mikor Kínából is rossz hírek érkeztek.
A helyi központi bank, és számos pénzügyi vállalkozás újból akadályozni kezdte a kriptós tranzakciókat. Emellett a bányászokat is sokkal szorosabb felügyelet alá vonnák.
A vásárlók így egyre idegesebbek lettek, és a teljes kriptopiac egyaránt pirosba fordult. Persze hozzá kell tenni, hogy a BTC tavaly ilyenkor 6800 dollár körül mozgott, így az áprilisban beállított 64 ezer dolláros rekord 800%-nál nagyobb emelkedést jelent. Ez tényleg fenntarthatatlannak tűnik.
A hagyományos pénzügy szereplői számára ez a mértékű volatilitás újabb indok, hogy távol maradjanak a kriptopiactól. Függetlenül attól, hogy bika vagy medve ciklusban vagyunk-e.


Egy 9 milliárd dollárt kezelő alap, a Treasury Partners igazgatója, Jerry Klein szerint „ez a volatilitás egyértelművé teszi, hogy a cégek számára nem jó pénzeszköz a bitcoin”.
Ráadásul szerinte, ha egy cég bitcoint vásárol, az árfolyamesés rosszul érintheti a részvények árát is, az árfolyam-növekedés viszont nem emeli a papírok értékét.
A piac ilyen visszahúzódása a Glassnode jelentése alapján normális, az előző ciklusokban is láthattunk ilyen, 2017-ben például ötöt is. Sokan mégis bizonytalanok.
A szakmában neves ex-bankár, Alex Kruger is megosztotta a gondolatait a sajtóval, melyek alapján nem teljesen ért egyet:

„Ez a korrekció a covid-zuhanás utáni második legnagyobb volt 2013 óta. Lehet, hogy már várható volt, de nem ekkora mértékben. Ez bizony egy fekete hattyú esemény a javából, olyan nagy, és olyan gyors esést láthattunk.”

Az Ethereum még jobban megrogyott. Idén még a bitcoin növekedését is túlteljesítette. Az alapvetően pozitív hangulat, és az ETH2.0-t övező várakozások ellenére mégis 58%-ot veszített az árából.

Kruger az ethert illetően kifejezetten optimista, függetlenül a többi eszköz teljesítményétől.

„Nem könnyű egy kriptónak jól teljesítenie a bitcointól függetlenül.”

Tény, hogy a kriptopiacot a BTC és annak teljesítménye irányítja. Márpedig most úgy tűnik, rázós útra tért a piac. Nincs más hátra, erősen kell tartani.

Olvastad  már? A volt kriptoszkeptikus most mégis bitcoinba fektetné vagyona nagy részét

Forrás: decrypt.co


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!