A volt kriptoszkeptikus most mégis bitcoinba fektetné vagyona nagy részét

-

Carl Icahn másfél milliárd dollárt fektethet a kriptóba, miközben azt mondja, „a ma kibocsátott kriptopénzek nagy része nem fog túlélni.”
Carl Icahn volt kritposzkeptikus, az Icahn Enterprises alapítója a Bloombergnek elmondta, hogy most nagyszabású módon szeretne belépni a piacra – egy nagyjából másfél milliárd dolláros befektetéssel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Icahn egy befektető, valamint a Trump-adminisztráció volt tanácsadója, akinek nettó vagyona 15,6 milliárd dollárt ér a Forbes adatai szerint.
2018-ban Icahn a CNBC-nek azt mondta, hogy a kriptó „nevetséges”, és hozzátette, hogy „talán túl öreg vagyok hozzájuk, de nem nyúlnék ezekhez a dolgokhoz”.
Szerdán azonban már kissé más véleményen volt. Kifejtette, miszerint most azon morfondírozik, hogy belépjen a piacra, és ez nem arról szólna, hogy megvesz pár coint meg ilyenek.

„Úgy értem, a nagy dobás számunkra az egymilliárd, másfél milliárd dollár lenne … Nem fogom pontosan megmondani.”

Icahn ezzel csatlakozott azon milliárdosok egyre hosszabb listájához, akik az elmúlt 12 hónap során megváltoztatták véleményüket a kriptókról.
Amikor arról kérdezték, milyen kriptopéze van, a milliárdos nem fedte fel lapjait, inkább hangsúlyozta:

„A ma kibocsátott kriptopénzek nagy része nem fog túlélni, de úgy véljük, hogy a kriptopénzeknek ilyen vagy olyan formában meglesz a helyük a világban. Hogy világos legyen, soha nem vettünk még semmilyen kriptopénzt, de már tanulmányozzuk őket.”

Icahn úgy véli, hogy azok a kriptopénzek, amelyek nem viselkednek legalább értéktárolóként, el fognak tűnni a piacról, miközben „néhány biztonságos értékforma” túlél majd.
Az Icahn Enterprises egy 14,5 milliárd dollárt érő amerikai konglomerátum, amely a CVR-ben, a Pep Boysban és a Trump Entertainment Resortsban is rendelkezik befektetésekkel.


Ryan Adams, az Ethereum szószólója, a Mythos Capital kriptobefektetési cég és a Bankless alapítója a Twitteren arról spekulált, hogy Icahn közelmúltbeli sárkányeregetése azt jelentheti, hogy már most belépett a piacra:

„Ha Carl Icahn nem vett volna már egymilliárd dollárnyi ETH-t és BTC-t, akkor miért jelentené be, hogy egymilliárd dollárnyi ETH-t és BTC-t fog venni.”

A milliárdos a Bloombergnek továbbá kifejtette véleményét is a kriptopénzekről, mint mondta, a kriptopénzek értéke mögötti szkepticizmus egy kicsit félreérthető, miközben megkérdőjelezte az amerikai dollár belső értékét a kriptopénzekkel összehasonlítva, amely értéktárolóként és infláció elleni fedezetként is szolgálhat.

„Nos, mennyit ér a dollár? A dollárnak egyedül azért van értéke, mert használhatod adófizetésre.”

Amikor Icahntól azt kérdezték, hogy melyek a felhasználási esetek a kriptopénzek számára, a 85 éves befektető az Ethereum hálózatáról beszélt, megjegyezve, hogy „az Ethereum esetében ez a mögöttes blokklánc.

Szóval, az Ethereum két dologra jó: használható fizetési rendszerként, és használható értéktárolóként.”

„A Bitcoin számomra csak egy értéktároló” – tette hozzá.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!