Költöznek a kínai bányászok

-

A Slush Pool tulajdonosának, a Braiins-nek az üzletfejlesztési vezetője, Edward Evenson elmondása szerint nagy mennyiségű bányagép hagyja el éppen Kínát.
Ezek összteljesítménye akkora, mint egész Quebec bányászkapacitása.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cél Európa és Észak-Amerika. Evenson úgy írta egy tweet-sorozatban, hogy a kínai bányászok már megcélozták az európai országokat, de Kazahsztánba is sokan települnek át.

„Jelenleg mi intézzük nagyjából 3-400 MW kapacitású bányászgép disztribúcióját Észak-Amerika és Európa területére. Néhányan pedig Kazahsztánt választották.”

Hogy el tudjuk képzelni, mekkora teljesítményről van szó, a 400 megawatt nagyjából megegyezik a kanadai Quebec tartomány 90 bányászlétesítményének a fogyasztásával.
Kína döntése, amely szerint a környezetvédelmi aggályok miatt erősebben lép fel a BTC-bányászattal szemben, rendkívül gyors átrendeződéseket eredményezett a bányászok körében.
A tiltás oka amúgy vélhetően a digitális jüan támogatása ilyen eszközökkel is.
A becslések alapján áprilisban Kína területéről érkezett a globális hashráta 65%-a. Az intézkedések hatására viszont számos cég úgy döntött, áthelyezik a létesítményeiket.
Az egyik ilyen például a BTC.TOP, amely egymagában a teljes hashráta 2,5%-át adja.
Amellett, hogy a bányászgépek körében is hamar elkezdődött a kiárusítás, maguk a cégek, például a MicroBT és a Bitmain, felgyorsították a diverzifikácós folyamataikat.

„Ezeknek a cégeknek amúgy is érdekük, hogy minél több lokációt tudjanak lefedni. A mostani események ezeket a törekvéseket csak felgyorsították.”

A bitcoin-bányászat mostani kritizálása az energiaigény miatt változtatni fog a kínai eredetű hashráta mértékén. Az amerikai bányászok ezt már régóta várják, ráadásul ez valószínűleg a hatékonyságot is növelni fogja.
Michael Saylor, a MicroStrategy ügyvezetője ennek kapcsán egy interjút is adott a CNN részére:

„Én úgy látom, beindult egy folyamat, amely során rengeteg hashpower érkezik az Államokba, de a világ többi részére is megy.”


Quebec az elmúlt pár év során lett népszerű a bányászok körében, köszönhetően az olcsó áramnak. A vízenergiára a jelentések szerint már több tucatnyi vállalat alapozza a tevékenységét.

A Côté of Hydro-Québec elmondása alapján mindenki jól jár azzal, hogy a bányászok Kína helyett inkább Kanadát választják, hiszen bőségesen áll rendelkezésre az olcsó vízenergia.

„Ha ezek a cégek a megújuló energiát használják a kínai szénerőművek helyett, az egész iparág közelebb kerül a kisebb szénlábnyom eléréséhez.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!