Állítólag 50 millió dollárt loptak a Uranium Finance-től

-

Úgy tűnik, a Uranium Finance révén egy újabb defi-jal bővült a Binance Smart Chain hálózatán feltört projektek listája.

Az Uranium Finance, a Binance Smart Chain automatizált árjegyző platformja olyan biztonsági problémáról számolt be, amely mintegy 50 millió dolláros veszteséget eredményezett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szerdai tweetjében a Uranium elmondta, hogy a támadás a v2.1 token migrációs eseményét célozta meg, és hogy csapatuk a Binance biztonsági szakembereivel próbálta enyhíteni a helyzetet.


A hacker állítólag a Uranium egyenlegmódosító logikájának hibáit használta ki, amelyek így 100-szorosára növelték a projekt egyenlegét.
Állítólag ez a hiba lehetővé tette a támadó számára, hogy 50 millió dollárt lopjon el a projekttől. A cikk írásakor a hacker által létrehozott szerződés továbbra is 36,8 millió dollárnak megfelelő BNB-vel és BUSD-vel rendelkezik.
A további ellopott kriptovaluták: 80 bitcoin, 1800 ethereum, 26.500 polkadot, 5,7 millió tether, 638.000 ada és 112.000 u92 (a Uranium projekt natív tokenje).
A BscScan adatai azt mutatják, hogy a támadó az ADA és a DOT tokeneket ETH-ra cserélte, 2400-ra növelve ezzel a projekt ETH-tartalékát. Eközben a lopás gyanúsítottja 2400 ETH-t költött el, mintegy 5,7 millió dollár értékben, a Tornado Cash eszköz segítségével.
Az Etherscan adatai szerint, az utalások 100 ETH-os részletekben történtek, egy láncok közötti decentralizált tőzsde, az AnySwap segítségével.
Így mentették át a pénzt a Binance Smart Chainről az Ethereum hálózatára. A Uranium a Binance biztonsági csapatához fordult, hogy megakadályozza a hackert a pénzek kiutalásában.
A Binance egyelőre nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére. A Uranium szóvivője elárulta, hogy a hiba még javításra vár, és a felhasználóknak azt tanácsolják, hogy hagyják abba a projekt likviditásának biztosítását, és váltsák ki pénzüket.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A csapat egy Telegram-csoportot is létrehozott a hackelés áldozatai számára, amelyben friss információkat közöl az ellopott pénzek visszaszerzésének állapotáról. Ez egyébként rövid időn belül a Uranium projekt ellen indított második támadás volt.
Április elején a platform egyik pooljából, mintegy 1,3 millió dollár értékben loptak el a BUSD és a BNB tokeneket a hackerek.
Pont ez az incidens vezetett az első v2-es tokenmigrációhoz kevesebb mint két hete. Egy korábbi közleményben a Uranium fejlesztői csapata elmondta, hogy több szervezet ellenőrizte v2-es szerződéseit, és hogy tanult korábbi hibáiból.
Többen úgy gondolják, hogy a támadás belső munka volt, tekintettel arra a hirtelen döntésre, hogy alig 11 nappal a v2 migráció befejezése után újabb verziófrissítést terveztek a projektnél.


Az okosszerződéses hibákhoz kapcsolódó feltörések még a teljesen auditált projektek esetében is mindennaposak a decentralizált pénzügyi világban – ahogy ez a MonsterSlayer Finance esetében is történt április elején.
Még márciusban a Meerkat, a Yearn.finance BSC-megfelelője állítólag kilépési csalást követett el, amely során 31 millió dollárt lopott el a felhasználóktól.

Napokkal később a projekt fejlesztői csapata bejelentette, hogy az állítólagos kilépés csupán egy teszt volt, és felvázolta a visszatérítéssel kapcsolatos terveit.
A TurtleDex, egy másik BSC-alapú projekt szintén röviddel az indulása után lelépett, és több mint 9000 BNB tokent lopott el a felhasználóktól.

Olvastad már? Partnerségre lép az etióp kormánnyal a Cardanót fejlesztő IOHK

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!