Az online játékkészítő 1717 bitcoint gyűjtött be 58.226 dolláros áron, mivel úgy véli, hogy a kriptovaluta „hosszú távú stabilitást és likviditást kínál.”

A nagy japán játékfejlesztő, a Nexon lett a legújabb tőzsdén jegyzett cég, amely jelentős befektetést eszközölt a bitcoinba.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég április 28-án bejelentette, hogy 1717 BTC-t vásárolt nagyjából 100 millió dollárért, 58.226 dolláros átlagáron.

A cég megjegyezte, hogy a befektetés a „készpénzállományának kevesebb mint 2%-át teszi ki.”

Owen Mahoney, a Nexon elnöke és vezérigazgatója elmondta:

„A bitcoinvásárlásunk egy fegyelmezett stratégiát tükröz a részvényeseink értékének védelmében, és a készpénzeszközeink vásárlóerejének fenntartásában. A jelenlegi gazdasági környezetben úgy gondoljuk, hogy a bitcoin hosszú távú stabilitást és likviditást kínál, miközben megőrzi készpénzünk értékét a jövőbeli befektetésekhez.”

Mahoney hozzátette, hogy a bitcoin „a készpénz olyan formája, amely valószínűleg megtartja az értékét, még akkor is, ha még nem ismerik el széles körben.”

A Nexon befektetése a globális cégek bitcoinallokációs hullámának legújabb példája, amelyet a MicroStrategy 2020 augusztusában indított el 21.000 BTC megvásárlásával. Ezt követte a Square 50 millió dolláros vásárlása októberben, a Tesla pedig 1,5 milliárd dolláros befektetéssel szállt be 2020 végén.

A BitcoinTreasuries adatai szerint jelenleg 35 nyilvános tőzsdei társaság tart bitcoint vállalati számláján.

Az 1994-ben alapított Nexon – saját jellemzése szerint – online játékokat és virtuális világokat gyárt, fejleszt és működtet.

A cég 2011 decemberében került fel a tokiói tőzsdére, és jelenleg több mint 50 online játékot üzemeltet, amelyek több mint 190 országban érhetők el.

Japánban 2016 óta törvényileg elismerik legális pénznemként a digitális eszközöket, így a Nexon nem az első nagy japán cég, amely elfogadóan áll a kriptóhoz.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Ugyanebben az évben az SBI vezető pénzügyi szolgáltató – a Ripple-be és a bitFlyer helyi kereskedési platformba történő befektetéseket követően – bejelentette, hogy egy virtuális pénzváltót kíván indítani.

2017-ben a japán GMO Internet Group pedig egy 3 millió dolláros beruházást jelentett be a Bitcoin-bányászatába.

Olvastad már? Elon Musk: nem adtam el az összes bitcoinom

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!