Elon Musk: nem adtam el az összes bitcoinom

-

A Tesla realizált valamennyi profitot a céges bitcoin-tartalékokon, de az ügyvezetőjük inkább a hodl pártján áll.
A híres milliárdos a Twitteren tisztázta le a kérdést, hiszen a nyilvánosan elérhető iratokból kiderül, hogy a Tesla a nemrégiben vásárolt coinjai egy részét eladta, hiszen szép profitot értek el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk azért tweetelt ebben a kérdésben, mert a youtuber Dave Portnoy meggyanúsította, hogy a Tesla vezetőjeként a nyilvános kriptopénzes felszólalásai megmozgatják az árfolyamot, ezzel pedig tisztességtelen nyereségre tesz szert.
Musk ezt értelemszerűen elutasította, és elmondta,

„a Tesla eladta a megvásárolt BTC 10%-át, hogy likviditáshoz jusson, és személy szerint én pedig nem adtam el a sajátomból semennyit”.


2021 első negyedévében a Tesla eladott valamennyi BTC-t, ezzel pedig 272 millió dollár haszonhoz jutottak.
A cég még februárban jelentette be nyilvánosan, hogy stratégiai tartalékként korábban másfél milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak, ez a pénzállományuk 7,7%-a, ez a lépés pedig nem kicsi szerepet játszott a bikafutam tényleges beindulásában.

Szintén februárban tették lehetővé, hogy az autóikért bitcoinnal is lehessen fizetni, és hozzátették, az így szerzett kriptókat valószínűleg tartani fogják, nem váltják át fiat pénzre.
Musk odafigyel arra, hogy ne fedje fel az általa birtokolt coinok mennyiségét. Most pedig már azt is tudjuk, legalábbis a tweetjéből ez derül ki, hogy nem akarja eladni.
A BTC jelenleg is a pár napja elért 53 ezer dolláros szinten mozog.

Olvastad már? Erre az 5 dologra érdemes most figyelni a bitcoinnal kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!