Apple, MicroStrategy és Microsoft részvénytokenek érkeznek a Binance-re

-

A Tesla és a Coinbase részvénytokenek bevezetését követően a Binance tovább bővíti kínálatát nagyvállalati részvényekkel.

A Binance bejelentette, hogy az Apple, a MicroStrategy és a Microsoft részvénytokenek a következő napokban felkerülnek a tőzsdére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde április 12-én a Tesla, április 14-én pedig a Coinbase részvények tokenjeit listázta oldalán.

Na de mik is azok a Binance részvénytokenek?

A Binance részvénytokenek lényegében tokenizált részvények. Minden részvénytoken az adott cég egy részvényét reprezentálja.
A Binance részvénytokenek birtokosai jogosultak a tokenek alapjául szolgáló részvények hozamára, éppen úgy, mintha közvetlenül részvényt vásároltak volna.
https://twitter.com/binance/status/1386531604495888389?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1386531604495888389%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F69070%2Fmicrostrategy-apple-and-microsoft-stock-tokens-are-coming-to-binance
A Binance részvénytokenjeire már a szabályozók is felfigyeltek. Az európai szabályozók jelenleg azt vizsgálják, hogy a Binance figyelembe vette-e az értékpapír-jogszabályokat a részvénytokenek felajánlása előtt.

Szabályozási bizonytalanság

Az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága (FCA) egyike azoknak a szabályozóknak, akik igyekeznek megtudni, hogy a Binance részvénytokenek megfelelnek-e a jelenlegi, értékpapírokra vonatkozó jogszabályoknak.
Az FCA azonban nincs egyedül. Németország szövetségi pénzügyi felügyeleti hatósága (közismert nevén BaFin) a Financial Timesnak elmondta, hogy ha a Binance részvénytokenek átruházhatók, forgalomképesek, osztalékot fizetnek, és készpénzben elszámoltak, akkor értékpapírnak számítanak.
Ebben az esetben a Binance-nek tájékoztatót kell benyújtania a leendő Binance részvénytokenekről, amit a tőzsde eddig nem tett meg. A BaFin álláspontját azonban többen vitatják.
A CM-Equity globális pénzügyi szolgáltató cég szerint, ez a tájékoztató teljesen szükségtelen, mivel a tokenek a Binance stablecoinjában, BUSD-ben vannak elszámolva.

Nem ez az első eset, hogy a Binance a szabályozók figyelmének középpontjába került.
Az Egyesült Államokban a tőzsde egy Árutőzsdei Határidős Kereskedelmi Bizottság (CTFC) vizsgálat tárgyává vált, mivel a bizottság szerint a tőzsde engedélyezte az amerikai kereskedők számára a platform használatát.
A Decrypt április elején kérdezte Changpeng Zhaó-t, a Binance vezérigazgatóját a CTFC-vizsgálatról, Zhao azonban nem kívánt nyilatkozni a témában.

Olvastad már? A Bitcoinról tartottak előadást az Óbudai és a Corvinus Egyetemeken

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!