A Tesla és a Coinbase részvénytokenek bevezetését követően a Binance tovább bővíti kínálatát nagyvállalati részvényekkel.

A Binance bejelentette, hogy az Apple, a MicroStrategy és a Microsoft részvénytokenek a következő napokban felkerülnek a tőzsdére.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsde április 12-én a Tesla, április 14-én pedig a Coinbase részvények tokenjeit listázta oldalán.

Na de mik is azok a Binance részvénytokenek?

A Binance részvénytokenek lényegében tokenizált részvények. Minden részvénytoken az adott cég egy részvényét reprezentálja.

A Binance részvénytokenek birtokosai jogosultak a tokenek alapjául szolgáló részvények hozamára, éppen úgy, mintha közvetlenül részvényt vásároltak volna.

A Binance részvénytokenjeire már a szabályozók is felfigyeltek. Az európai szabályozók jelenleg azt vizsgálják, hogy a Binance figyelembe vette-e az értékpapír-jogszabályokat a részvénytokenek felajánlása előtt.

Szabályozási bizonytalanság

Az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága (FCA) egyike azoknak a szabályozóknak, akik igyekeznek megtudni, hogy a Binance részvénytokenek megfelelnek-e a jelenlegi, értékpapírokra vonatkozó jogszabályoknak.

Az FCA azonban nincs egyedül. Németország szövetségi pénzügyi felügyeleti hatósága (közismert nevén BaFin) a Financial Timesnak elmondta, hogy ha a Binance részvénytokenek átruházhatók, forgalomképesek, osztalékot fizetnek, és készpénzben elszámoltak, akkor értékpapírnak számítanak.

Ebben az esetben a Binance-nek tájékoztatót kell benyújtania a leendő Binance részvénytokenekről, amit a tőzsde eddig nem tett meg. A BaFin álláspontját azonban többen vitatják.

A CM-Equity globális pénzügyi szolgáltató cég szerint, ez a tájékoztató teljesen szükségtelen, mivel a tokenek a Binance stablecoinjában, BUSD-ben vannak elszámolva.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Nem ez az első eset, hogy a Binance a szabályozók figyelmének középpontjába került.

Az Egyesült Államokban a tőzsde egy Árutőzsdei Határidős Kereskedelmi Bizottság (CTFC) vizsgálat tárgyává vált, mivel a bizottság szerint a tőzsde engedélyezte az amerikai kereskedők számára a platform használatát.

A Decrypt április elején kérdezte Changpeng Zhaó-t, a Binance vezérigazgatóját a CTFC-vizsgálatról, Zhao azonban nem kívánt nyilatkozni a témában.

Olvastad már? A Bitcoinról tartottak előadást az Óbudai és a Corvinus Egyetemeken

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!