A Tether elérte az 50 milliárd dollárt

-

A Tether megerősítette: mára 50 milliárd USDT token van forgalomban.

A világ legnagyobb stablecoinjának, a Tethernek (USDT) a piaci kapitalizációja hétfőn meghaladta a 50 milliárd dollárt, jelezve, hogy a kripto bikapiac még mindig tart.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tether Operations Limited hétfőn megerősítette, hogy elérték az 50 milliárdos mérföldkövet. A Tether kínálata és ennélfogva piaci tőkeértéke több mint 10-szeresére nőtt az elmúlt 12 hónapban, míg az utóbbi hónap során 25%-ot növekedett.
A Tether egy dolláralapú stablecoin, tehát 1 USDT = 1 USD.
„Az 50 milliárd dolláros piaci tőke átlépése hihetetlenül fontos mérföldkő a Tether számára” – mondta Paolo Ardoino, a Tether CTO-ja.

„A Tether sikere a jegybanki digitális valuták, (CBDC) valamint a jövő bankrendszereinek alapját képezi. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Tether ilyen kulcsfontosságú szerepet tölt be mára a digitálistoken-ökoszisztémában, számtalan protokollon és alkalmazáson keresztül” – folytatta.

Az USDT egyedülálló pozíciót tölt be a kriptovaluta-közösségben. Az első kibocsátott stablecoinként az USDT mára a piac leglikvidebb és legszélesebb körben használt dolláreszköze.
Számos tőzsdén az USDT továbbra is a bitcoin és az ethereum kereskedési párok egyik legfontosabb jegyzett devizája.
Az cikk írásakor a USDT a teljes stablecoinpiac 66,1%-át teszi ki. A USD Coin, a második stablecoin piaci tőkéje kevesebb, mint 11 milliárd dollár.
A stablecoin-kibocsátó fedezetével kapcsolatban rendkívül sok aggodalom merült fel az utóbbi időben. Néhány kriptopiaci megfigyelő megjegyezte, hogy a Tether dezinformációja a félelem, a bizonytalanság és a kétely első számú forrása a közösségben.

Úgy tűnik, hogy a Tethernek sikerült kezelnie ezeket az aggályokat, miután a kajmán-szigeteki székhelyű Moore Cayman megbízhatósági jelentése megerősítette, hogy az USDT-tokenek teljes mértékben fedezve vannak.
A megbízhatósági jelentés, amely nem azonos egy audittal, egy hónappal azután történt, hogy Tether 18,5 millió dolláros bírságot rendezett a New York-i Legfőbb Ügyészséggel.
Az egyezség részeként a Tether vállalta, hogy időszakos bejelentéseket készít, amelyek igazolják fedezetének állapotát.

Olvastad már? A bitcoin dominanciája 2018 óta nem látott mélyponton van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!