100 érdekes tény az elmúlt 100 napból

-

100 dollárnyi DOGE vásárlása száz nappal ezelőtt 2742 dollárt érne most. Az ETH hashrátája 4,5-ször gyorsabban növekedett év eleje óta, mit a bitcoiné.

A CoinMetrics összegyűjtött egy listát a kriptopiac viselkedéséről, és bár vannak köztük inkább vicces, mintsem értékes információk, az összkép kifejezetten bikás az iparág szempontjából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A saját „State of the network” jelentésük 100. kiadását ünnepelték meg így. Természetesen az árakkal is foglalkoztak, innen tudhatjuk, hogy január 1-én száz dollárnyi DOGE 2742, a UNI 401, az ETH 186, a BTC pedig 138 dollárt ér most.
A BTC esetében ebben az időperiódusban 14,5 milliárd dollárnyi kereskedés zajlott. Az ether 6,1 milliárd, az XRP 2,4 milliárd, a DOGE 2,3 milliárd, az ADA pedig 1,3 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolított le.
Ha a címek számát nézzük, látható, hogy a veteránok vezetnek. A Bitcoinon 1,12 millió napi szinten aktív tárcát találunk, az Ethereum pedig 611 ezerrel büszkélkedhet.
A BTC április 14-én állított be új csúcsot, aznap 1,36 millió tárca végzett valamilyen műveletet a hálózaton.
A Litecoin 100 nap alatt összesen 24,4 millió aktív tárcát kezelt, a top5 defi-protokoll pedig összesen 1,4 millió tárcával lépett kapcsolatba.
Ezek a felhasználók ráadásul egyre nagyobb díjakat s hajlandóak fizetni, hogy használhassák az Ethereum hálózatát.
Az Ethereumon eddig összesen 3,17 milliárd dollárnyi jutalékot fizettek a felhasználók, ebből 2,3 milliárdot pedig csak 2021-ben.
A Bitcoin eddig összesen nagyjából 2 milliárd dollárnyi tranzakciós jutalékot számolt fel a műveleteiért.
A BTC esetében az átlagos díj 20,68 dollár, az ETH esetében pedig 16,68. Igaz, egy átlagos BTC-utalás 30.000 dollár értéket továbbít, az ETH 15.660 dollárjával szemben.

Az ETH hashrátája ráadásul 4,5-ször gyorsabban növekszik a BTC hashrátájánál. Teszi ezt annak ellenére, hogy az ETH2.0 hamarosan már a PoS-konszenzust fogja használni.
A stablecoinok népszerűsége is szemmel látható, a Tether készlete 13,5-ről 24,4 milliárdra nőtt idén, csak az Ethereumon.
A Tron esetében még nagyobb az erősödés, 6,8-ról egészen 26 milliárdig bővült a készlet. Ebben az időszakban az USDC 234%-ot, a Dai pedig 192%-ot nőtt.

„A stablecoinok szektora két és fél év alatt nőtt 1 milliárdról 10 milliárdra. Innen 75 milliárdra viszont kevesebb, mint egy év kellett. Úgy véljük, hogy az összesített stablecoin-készlet még idén elérheti a 100 milliárd dollárt.”

Olvastad már? A Binance saját NFT-platformot indít

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Chris

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!