Elon Musk már nem csak a Tesla ügyvezetője

-

Helyette a hangzatos „Technoking”, azaz magyarul nagyjából a Tech-király a beosztása neve. Ez pedig nem tréfa, ez szerepel az USA tőzsdefelügyeletéhez, a SEC-hez beadott hivatalos papírokban is.
A pénzügyi vezetőjüket pedig „Master of coin”, azaz Coinmester néven jegyzik. Nem úgy tűnik, hogy Musk, a Twitter, és a SEC szerelmi háromszöge továbbra sem csillapodik.

A SEC az úgynevezett 8-K formanyomtatványos kapta meg a beadványt, amelyben Elon Musk, mint ügyvezető, és Zach Kirkhorn, mint pénzügyi vezető posztjainak új megnevezéséről esik szó.

„2021 március 15-i hatállyal Elon Musk és Zach Kirkhorn beosztása a Technoking of Tesla és a Master of Coin posztokra változik.”

A beadvány megemlíti, hogy a két személy továbbra is rendelkezik az ügyvezető és a pénzügyi vezető beosztásokkal és jogosultságokkal.
Semmi jele annak, hogy ez az egész mit akar jelenteni, pedig Musk a ködös (vagy éppen túlságosan is konkrét), sokat sejtető tweetjeiről híres.
Egyelőre csak spekulálni lehet, hogy az új beosztások mit takarhatnak.
Február elején a BTC árfolyama percek alatt 3000 dollárt emelkedett, miután a Tesla bejelentette, hogy a tartalékai egy részét abban fogja tartani, és másfél milliárdért vásárolt.
Vélhetően ennek köszönhető az is, hogy februárban is új rekordot ért el a bitcoin árfolyama.
Miután viszont a BTC erősen korrigált, és egyben a Tesla részvények árfolyama is visszaesett, egy darabig bizonytalanná vált, hogy Musk a világ leggazdagabb embere-e.

Mindenesetre túlságosan sokáig nem tartott ez a bizonytalanság, mostanra emelkedett annyit az árfolyam, hogy mind Musk, mind a cég szép profitnak örülhet.
A hétvégén a BTC új rekordot ért el 61 ezer dollár fölött.

Olvastad már? Szórakozott állapotban nyilatkozott Dave Portnoy: „tévedtem a bitcoinról”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!