A MicroStrategy egy bitcoinra összpontosító vállalati szoftveren dolgozhat

-

A MicroStrategy egy bitcoinstratégiákra összpontosító programot épít két frissen megjelent álláshirdetés alapján.
A cég 2020 során 1,5 milliárd dolláros bitcoinvagyonra tett szert, és most jelentős pénzt költenek arra, hogy népszerűsítsék a felemelkedő vagyoni eszközt.


A LinkedIn állásajánlatai alapján a MicroStrategy egy blokklánc-adatelemzőt és egy blokkláncadatmérnököt keres.
A pozíció betöltéséhez 5 év korábbi tapasztalatot várnak el adatelemzések terén, további adatmodellezési és kriptográfiai tapasztalatokkal.
Az ideális jelentkező „statisztikai és modellezési tapasztalatait alkalmazva megérti a blokkláncot és a kapcsolódó adathalmazokat, így elemzéseket és mutatókat tud építeni, illetve megérti azokat.”

Másfelől a mérnökpozíció egy elemzőplatform megépítését várja el, amely betekintést nyújthat a bitcoinba, így közelebb hozza a blokklánc- és kriptopénzszféra adatainak megértését.

„Elhivatott, innovatív, motivált mérnököket keresünk, akik tapasztaltak a digitális valuták elemzésében.”

A két állásajánlat a MicroStrategy első bitcoinhoz köthető pozíciója. Novemberben már elmondták, hogy a jövőben keresni fognak ilyen embereket, vállalati szintű blokklánceszközök megépítésére.
Ez tovább hitelesítheti a bitcoin piaci likviditását, segíthet az adatvizualizációban, és új, intézményi szintű eszközöket jelenthet a bitcoin számára.

A MicroStrategy Bitcoin-láza

A MicroStrategy, és leginkább vezérigazgatója, Michael Saylor kiemelten foglalkozik a bitcoinnal, miután 71.000 BTC-t vásároltak be.

„A bitcoin a kiberszféra bankja, amely egy korrupciómentes szoftveren fut, és így elérhetővé tesz globális, kifizethető, egyszerű és biztonságos megtakarítási számlát több milliárd olyan ember számára, akik nem akarnak saját kockázati tőkét.”


A múlt hónapban a MicroStrategy megtartotta első online Bitcoin „kongresszusát”, melyen több mint 7000 cég és magánszemély vett részt, hogy „digitális aranyat” vásároljanak és többet tudjanak meg a jogi, technikai és szabályozási kérdésekről.

Nem a MicroStrategy az egyetlen cég, amely beszállt a bitcoinba. A múlt héten a Tesla is bejelentette, hogy több mint 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak, ezzel a Square és a MicroStrategy után a harmadik cég lett, amely jelentősebb bitcoinvásárlásba kezdett.

Olvastad már? Morgan Stanley 150 milliárd dolláros bitcoinbefektetést fontolgat

Forrás: cryptoslate.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a kriptopiac?

A kriptopiac hatalmas lendületet vett, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó emelkedést tapasztalt. A teljes piaci kapitalizáció 2,80%-kal ugrott meg, és május 3-án elérte a...

Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca gyorsan fejlődik, és új lehetőségek jelennek meg a jelentős nyereségre vágyó kereskedők számára. Miközben a bikafutás 2024-ben kibontakozik, a hozzáértő kereskedők kiemeltek egy...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.03.

Prémium Ethereum (ETH) Mivel a piaci hangulat megváltozott az elmúlt néhány órában, az Ethereum (ETH) profitált ebből, mivel a napi grafikonja zöldre váltott. A legutóbbi emelkedés azonban lehet,...

Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!