Hogy volt 2020 a kriptóban? Második negyedév

-

Április és június között a világ leginkább a koronavírus terjedésére figyelt, a kriptoszféra a Bitcoin-feleződést várta, miközben a Libra visszavonta korábbi terveit.

Az első negyedévről szóló összefoglaló ide kattintva olvasható.

Kifulladt a Libra

Április 16.
A Facebook digitálisvaluta-projektje, a Libra sok tervezésen esett át 2019-es bejelentése óta.
A cég először egy engedélyezett és engedélyek nélküli rendszert akart elindítani, amely lényegében lehetetlen, majd áprilisban szerényebb terveket jelentettek be a Libra Foundation (mai nevén Diem) által.
Az, ami eredetileg egy világmegváltó terv volt, egy stabilcointárcává alakult.

Bitcoin-feleződés

Május 11.
Nagyjából négyévente megfeleződik az újonnan forgalomba kerülő bitcoinok száma, ahogy Satoshi Nakamoto ezt 2009-ben megtervezte.
Az eredeti bányászjutalom 50 bitcoin volt, ez korábban már kétszer is megfeleződött. Mivel a maximális készlet 21 millió, és ennek nagy részét már kibányászták, így a feleződések biztosítják, hogy 2140-ig folyamatosan kerüljön forgalomba új bitcoin.
A harmadik feleződés 2020. május 11-én történt, ezzel 6,25 bitcoinra csökkent a bányászok jutalma.
A kereskedők arra számítottak, hogy ezt követően felrobban az árfolyam, de közvetlenül az esemény után még nem indult be.

Árfolyamingadozások

Május
A feleződést némi árfolyamin-gadozás követte, a bitcoin árfolyama 5000 dollárról májusra 10.000 dollárra emelkedett, majd a feleződés után vadul ingadozott.
Júniusban ez tovább folytatódott – 9000 és 10.000 dollár között mozgott az árfolyam.
Ez megalapozta a MicroStrategy számára, hogy augusztusban alacsony árfolyamon tudtak beszállni, amely megágyazott a bitcoin későbbi bika piacának, és az intézményi vásárlások kezdetét jelentette.

Rasszok egyenlősége

Május
Sok, kriptopénzekkel foglalkozó cég nem adott választ a George Floyd-ügy után kialakult, rasszok egyenlőségét hirdető mozgalomra.
Robert Greenfield IV, az Emerging Impact vezérigazgatója szerint a kriptoszféra válasza „nagyon gyenge volt, és szinte semminek nem mondható.”
Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója kiállt a Black Lives Matter mozgalom mellett egy azóta törölt Twitter-posztban, de novemberben megjelent egy New York Times-cikk, amelyben a cég korábbi alkalmazottjai elmondták, hogy a fekete alkalmazottak sokszor diszkriminálva érezték magukat a cégnél. A Coinbase tagadta a vádakat.

UCSF-támadás

Június 30.
Júniusban hackerek vették célba a San Franciscó-i Orvosi Egyetemet, és 1 millió dolláros váltságdíjat kértek bitcoinban.
Ez csupán egyike volt az idei támadásoknak melyeknél kriptopénzt vártak mint váltságdíj.

Olvastad már? Hogy volt 2020 a kriptóban? Első negyedév

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

A Solana bebizonyította, hogy a nagy blokkláncok közül a leggyorsabb, egyetlen nap alatt elképesztő 91 millió tranzakciót dolgozott fel. A CoinGecko frissítése szerint április 6-án a...

Itt az altcoin-szezon: Legjobb tippek a robbanásszerű növekedéshez

Vendégbejegyzés A piac forrong a különböző kriptopénzek számára ígéretes időszak beköszöntével. A 2024-es bikafutás beindulásával a figyelem az ígéretes altcoinok felé fordul, amelyek jelentős növekedést könyvelhetnek...

Hogyan segíthet a Bitcoin abban, hogy Solana új ATH-ra emelkedjen

Daniel Cheung, a Syncracy Capital társalapítója szerint a Solana (SOL) ára új All-Time High (ATH) szintre emelkedhet. Ezt Cheung az X-en tette közzé. Elmondása szerint a...

A Bitcoin fellendülőben van, a feleződés óta a legmagasabb áron van

A Bitcoin árfolyama a múlt havi feleződés óta most érte el a legmagasabb pontját, és több mint egy hónapja nem látott szintet ért el. A Bitcoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!