MicroStrategy: erősebb most a bitcoin, mint 2017-ben volt

-

A Marc Friedrich közgazdász által készített interjúban Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója azt mondta, hogy a Bitcoin most nem ugyanaz, mint 2015-ben vagy 2017-ben volt.

Szerinte azoknak az érveknek, amelyek négy évvel ezelőtt még a vezető kriptopénz ellen szóltak, többé már nincs létjogosultságuk.

A Bitcoin mint Lebron?

A Bitcoin 2017 óta exponenciális növekedésen van túl, már ha az infrastruktúráját, fundamentumait és elfogadottságát nézzük.

Az elmúlt év során egyre több intézmény látta meg a benne rejlő vagyontároló és inflációs fedezeti lehetőségeket.

2017-ben a kritikusok azt mondták, a bitcoin túl volatilis volt, és meg volt az esélye annak, hogy nullára csökkenjen, mivel még csak születő fázisában járt.

Saylor hangsúlyozta, hogy ezek az érvek már kevésbé relevánsak, hiszen a BTC jelentős fejlődésen esett át három év alatt.

Kiemelte, hogy Lebron James 9 éves kora óta kosárlabdázott, 18. életévére pedig már a legnagyobbak közé tartozott.

Mint mondja, a Bitcoin hasonló perióduson ment keresztül:

„Azt is fontosnak tartom, hogy foglalkozzunk az eredeti Bitcoin- és kriptoközösség félelmeivel és szorongásaival, vagyis hogy »jaj, ez veszélyes, ez volatilis, akár 0-ra is csökkenhet«, még mindig a 2012-es, 2015-ös és 2017-es időkeretben élnek. Szeretném elmondani nekik, hogy Lebron James 9 éves korától 18 éves koráig kosárlabdázott, tehetséges volt, de irratikus és változékony. Aztán felnőtt és 18 és 28 éves kora között mindenkit és mindent megsemmisített, ami az útjába került.”

Az egyik legnagyobb változás, ami a Bitcoinnal 2017 óta történt, a piac struktúrájában keresendő.

Három évvel ezelőtt az olyan lakossági platformok, mint a BitMEX, a derivatívpiac domináns játékosai voltak.

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, az olyan platformok, mint a Chicago Mercantile Exchange (CME) folyamatosan ahhoz hasonló volumenek mellett üzemeltek, mint a vezető, lakossági fókuszú tőzsdék.

December 4-re a CME BTC-alapú határidős piacán 1,14 milliárd dollárnyi szerződés van nyitva, amely magasabb, mint a Binance Futures-ön, a Bybiton, a Huobin vagy a BitMEX-en.

A blokkláncon megvalósuló nagy tételű tranzakciók száma szintén arra utal, hogy az utóbbi időkben figyelemre méltó intézményi érdeklődés tapasztalható a bitcoin iránt.

A nagy BTC-tranzakciók az idei évben megduplázódtak

Az IntoTheBlock adatai szerint a több mint 100.000 dollárt érő tranzakciók száma megkétszereződött az elmúlt egy évben.

Ez – elemzők szerint – az intézményi tevékenység megnövekedésére utal a Bitcoin blokkláncán.

Figyelembe véve a volumen trendjeinek és a volumennek a megváltozását az elmúlt 12 hónapban a szakértők szerint a Bitcoinba fektető intézmények száma növekszik.

Mint mondják:

„A több mint 100.000 dollárt érő tranzakciók száma napi rekordot ért el a Bitcoin blokkláncán – több mint megkétszereződött az egy évvel korábban vett adatokhoz képest. Ezenfelül az összes megmozgatott érték még nagyobb, nagyjából 6-szoros növekedést ért el ugyanezen időszak alatt.”

Többféle tényező alapján – amelyek között szerepel az, hogy jelentős intézményi beáramlás zajlik a bitcoin piacára – az olyan befektetők, mint Saylor, továbbra is magabiztosan tekintenek a bitcoin fejlődésére egy megalapozott értéktároló irányába, ez pedig a mainstream befektetők véleményét is átformáhatja.

Olvastad már? Csatlakozz most akciósan és tanulj hatékonyan a Cryptofalka kereskedő csoportjában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mitől esik ma a kriptopiac? 140 millió dollárt likvidáltak az elmúlt 4 órában

A kriptopénzek szerelmesei hullámvasúton találják magukat, mivel a kriptopiac az elmúlt nap során zuhanásba kezdett, és a kereskedők zavartan vakarják a fejüket. Az elmúlt hónapokban a...

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!