A Cardano következő nagy frissítése elérhetővé teszi a tokenek zárolását a blokkláncon, amely felkészíti a hálózatot az okosszerződések és natív eszközök támogatására.

Azonban a legfontosabb dolog, hogy ezzel lehetővé válik egy szavazói mechanizmus, amely a Voltaire kormányzási protokolljának alapját adja majd.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Kis lépés a Cardanónak, de hatalmas ugrás a kormányzás felé

A Cardano következő protokollfrissítése kisebb technikai változásokkal érkezik, melyek drámaian megváltoztatják a hálózat működését.

A blokklánc mögött álló IOHK elmondta, hogy a következő frissítés a tokenek zárolásának funkciójával érkezik.

Az Allegra nevű változás jelentős frissítés lesz a Goguen számára. A tokenek zárolása ugyan egy kisebb technikai változást jelent, de jelentős hatása lehet a platformra, mivel előkészíti az okosszerződések megalkotásának lehetőségét a Cardano hálózatán.

Azonban a legnagyobb változás a kormányzást érinti, mivel a Voltaire egyik kormányzási alapja kerül lefektetésre, amely haladó szavazási mechanikákat is támogatni fog.

Az IOHK szerint a tokenek zárolása a színfalak mögött zajlik és, nem érinti az adatulajdonosokat, mivel a Daedalus és Yoroi tárcák automatikusan frissítésre kerülnek.

A tokenek zárolása lehetővé teszi az összetett okosszerződéseket a Cardano hálózatán

A tokenek zárolásával lehetővé válik azon adatok rögzítése, hogy mire használnak bizonyos tokeneket.

Tokenek zárolásával a felhasználók olyan előnyökre tehetnek majd szert, mint az összetett okosszerződések készítésének és szavazások indításának lehetősége.

Elsőként a Project Catalyst Fund2 fogja támogatni a Voltaire tokenzárolási mechanizmusát. Azok az adatulajdonosok, akik részt szeretnének venni ebben, zárolniuk kel vagyonuk egy részét, hogy szavazni tudjanak.

A zárolt tokenek a tulajdonosok szavazati jogait képviselik. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók nem tudnak többlet-, kettős vagy ellentétes szavazatokat csinálni.

Az adatulajdonosok ugyan nem tudják, hogy mikor lép életbe a frissítés, de minden csomópontnak hitelesítenie kell majd a változást.

Az IOHK elmondta, hogy a csomópontoknak megegyezésre kell jutniuk az Ouroboros frissített verziója kapcsán.

„Az IOHK fejlesztőcsapata támogatni fogja a kamatközösségeket és figyelni fogja a hálózatot, hogy simán menjen az átállás.” – írta a cég egy blogbejegyzésben.

Olvastad már? Csatlakozz most akciósan és tanulj hatékonyan a Cryptofalka kereskedő csoportjában

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂